GDO: Van Veen, Pietreczko en Woodhouse doen wat ze moeten doen met oog op World Grand Prix PDC
PDC

GDO: Van Veen, Pietreczko en Woodhouse doen wat ze moeten doen met oog op World Grand Prix

GDO: Van Veen, Pietreczko en Woodhouse doen wat ze moeten doen met oog op World Grand Prix

Dit weekend staat met het German Darts Open in het Duitse Jena de elfde van dertien PDC European Tours op het programma. De PDC European Tour bestaat uit een reeks van 13 toernooien op het Europese vasteland, veelal Duitsland, maar ook Nederland, België, Oostenrijk en Hongarije worden aangedaan. De spelers die aan het eind van het jaar in de top 32 van de PDC European Tour Order of Merit staan plaatsen zich voor het European Championship in het Duitse Dortmund.

In de eerste ronde nemen de 32 spelers die via verschillende wegen hun plek op de German Darts Open hebben afgedrongen het tegen elkaar op, voordat op zaterdag de top 16 van de PDC Pro Tour Order of Merit instroomt. In de middag wisten Kevin Doets, Wesley Plaisier, Roy van de Griendt, Jules van Dongen en Mike de Decker hun wedstrijden te winnen, terwijl Jeffrey de Graaf tijdens zijn rentree op het grote podium zijn meerdere moest erkennen in Dylan Slevin. Eerder op de avond behaalde Brian Raman als tweede Belg de laatste 32.

Gian van Veen en Simon Whitlock, die momenteel allebei net buiten de plekken voor de World Grand Prix staan troffen elkaar in een mogelijk cruciaal duel om af te mogen reizen naar de World Grand Prix. Gian van Veen wist deze partij met 6-1 te winnen. Voor de Gelderlander was het met het oog op de World Grand Prix vervelend dat Ricardo Pietreczko Daniel Klose met 6-4 de baas was. Hierdoor behoudt Pikachu virtueel de plek op de World Grand Prix en heeft Gian dit toernooi en de Hungarian Darts Trophy om 1.500 pond goed te maken. Luke Woodhouse vocht zich met 6-5 voorbij Gabriel Clemens en houdt zijn hoop op de World Grand Prix daarmee levend. Woody staat op dit moment 3.500 pond achter op de plekken die rechtgeven op deelname op het dubbel in, dubbel uit toernooi. Florian Hempel stuurt James Wade in een hoogstaande partij met 6-3 huiswaarts.

German Darts Open (European Tour 11)
Vrijdagavond
Eerste ronde

Florian Hempel (97,19) 6-3 James Wade (94,36)
Hempel loopt via een 12-darter en 84-finish uit naar een 2-0 voorsprong. Wade vecht zich terug door 84 uit te gooien voor 2-2. De Duitser antwoordt met een 70-finish. Wade doet iets terug door 101 uit te gooien voor 3-5, maar moet toekijken hoe Hempel de wedstrijd via een 115-finish met 6-3 in stijl naar zich toetrekt.

Ricardo Pietreczko (94,08) 6-4 Daniel Klose (96,27)
Klose gooit 72 uit voor 1-1. Klose maakt er 2-2 van via een 121-finish en 12-darter. Pikachu neemt een 4-3 voorsprong door 86 uit te gooien om vervolgens een doorslaggevende break te forceren voor een 6-4 zege.

Luke Woodhouse (98,45) 6-5 Gabriel Clemens (94,55)
Clemens gooit 76 uit voor 1-1. De Duitser forceert via een 11-darter een break voor 2-1. Woodhouse neemt met een 81-finish en 12-darter echter met 3-2 weer het heft in handen. The German Giant gooit 115 uit voor 4-3 en wederom een break. Woody dwingt een beslissende leg af via een 77-finish, voordat hij 71 uitgooit om de zege uit het vuur te slepen.

Gian van Veen (95,03) 6-1 Simon Whitlock (94,82)
Whitlock voert de druk op door 180 uit te gooien om 28 over te laten. Gian leek niet onder de indruk en gooit 156 uit voor 3-0. De Gelderlander gooit 120 uit voor een 5-1 voorsprong. De leg daarop begint onze landgenoot met zes perfecte pijlen om de zege met 6-1 binnen te hengelen.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws