GSoD: Kleermaker en Van Duijvenbode nipt onderuit, Van Gerwen wint simpel en Buntz verrast Wright PDC
PDC

GSoD: Kleermaker en Van Duijvenbode nipt onderuit, Van Gerwen wint simpel en Buntz verrast Wright

GSoD: Kleermaker en Van Duijvenbode nipt onderuit, Van Gerwen wint simpel en Buntz verrast Wright

In Wolverhampton werden vanavond de volgende poulewedstrijden gespeeld van de Grand Slam of Darts 2023. Nederlanders Martijn Kleermaker en Dirk van Duijvenbode kwamen allebei op een 4-2 voorsprong tegen respectievelijk Rob Cross en Gary Anderson, maar verloren uiteindelijk allebei met 5-4. Michael van Gerwen won als enige Nederlander wel: met 5-1 was hij een maatje te groot voor Fallon Sherrock. Stowe Buntz zorgde voor de verrassing van de avond door met 5-1 over Peter Wright heen te walsen.

Krzysztof Ratajski en James Wade beten het spits af. De wedstrijd in groep A ging gelijk op, hetgeen resulteerde in een beslissende leg. Ratajski trok uiteindelijk de overwinning over de streep door Wade te breaken: 5-4.

Vervolgens begon Martijn Kleermaker voortvarend aan zijn wedstrijd in groep G tegen Rob Cross. Een 4-2 voorsprong was desondanks niet genoeg om voor een verrassing te zorgen. Kleermaker zakt behoorlijk weg en ziet Cross uiteindelijk met 5-4 winnen.

In groep E maakten Stephen Bunting en Dave Chisnall er ook een spannende, gelijkopgaande wedstrijd van. Chizzy moest uiteindelijk het hoofd buigen voor zijn landgenoot: 5-4 voor Bunting.

Dirk van Duijvenbode, die nog steeds met een schouderblessure kampt, kwam met wat geluk net als Kleermaker met 4-2 voor. Echter, het was Gary Anderson die de eerste wedstrijd van groep C met 5-4 naar zich toe trok.

Nieuwbakken World Grand Prix-winnaar Luke Humphries was vervolgens in groep C een maatje te groot voor Steve Lennon: 5-2 voor de Engelsman. De Amerikaanse debutant Stowe Buntz verraste vervolgens vriend en vijand door Peter Wright ruim te verslaan met 5-1, waarbij hij een gemiddelde van boven de 100 gooide.

Michael van Gerwen was daarna de enige Nederlander die vanavond wél wist te winnen. Hij gooide een sterke wedstrijd en liet Fallon Sherrock slechts één leg winnen: 5-1.

Het sluitstuk van de avond bracht een overwinning voor de nummer één van de wereld, Michael Smith. Hij klopte de jonge Schotse debutant met 5-2.

Uitslagen Grand Slam of Darts zaterdagavond:

James Wade 4-5 Krzysztof Ratajski

Rob Cross 5-4 Martijn Kleermaker

Dave Chisnall 4-5 Stephen Bunting

Dirk van Duijvenbode 4-5 Gary Anderson

Luke Humphries 5-2 Steve Lennon

Peter Wright 1-5 Stowe Buntz

Michael van Gerwen 5-1 Fallon Sherrock

Michael Smith 5-2 Nathan Girvan

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws