Halve finales GSoD: Humphries en Cross bereiken finale PDC
PDC

Halve finales GSoD: Humphries en Cross bereiken finale

Vanmiddag was het tijd voor de halve finales van de 2023 PDC Grand Slam of Darts. Opmerkelijk genoeg stonden enkel Engelsen in deze halve finales. Allereerst nam World Grand Prix kampioen Luke Humphries het op tegen drievoudig Grand Slam finalist James Wade. Humphries won de laatste vijf legs op rij en pakte daarmee de 16-10 overwinning.

Vervolgens speelde de wereldkampioen van 2018 Rob Cross in de tweede halve finale tegen voormalig Lakeside wereldkampioen Stephen Bunting. Cross pakte hierin de 15-10 overwinning en wist uiteindelijk met 16-13 te winnen en zo zijn eerste Grand Slam

James Wade (89.45) 10-16 Luke Humphries (95.80)
Bij een stand van 1-1, knalde Humphries er een 142-finish in voor de 2-1 voorsprong. Via een 82-finish maakte Wade daarna weer gelijk bij 2-2. Dankzij een tweede typische Wade-finish, dit keer 83, brak Wade ook nog eens voor 3-2. De tweede sessie ging volledig met de darts mee tot 5-4, waarna Humphries via dubbel 10 brak en gelijk maakte tot 5-5. Humphries stoomde vervolgens door en pakte drie legs op rij voor de 8-5 voorsprong. Vervolgens was het een 134-finish van 'The Machine' die hem zijn zesde leg opleverde. Wade kwam weer terug tot 8-8, maar vervolgens was het 'Cool Hand Luke' die een streak van twee legs op rij won, waarna hij negen pijlen op de dubbel miste en Wade weer terugkwam tot 10-9. Wade vervolgde de wedstrijd echter slecht waardoor Humphries doorstoomde naar een 13-10 voorsprong. Humphries won vervolgens ook de laatste 3 legs van de partij en pakte daarmee de 16-10 overwinning.

Rob Cross (95.90) 16-13 Stephen Bunting (95.34)
Bunting pakte de eerste twee legs, waarna Cross zich terug knokte tot 2-2. Vanaf 3-3 pakte Bunting weer de break, maar met een 108-finish brak Cross ook nu weer terug. Dit breaken en terug breaken herhaalde zich tot 6-6. In leg 13 hield Cross eindelijk weer zijn eigen leg dankzij een 86-finish. Ook 'The Bullet' hield daarna eindelijk zijn eigen leg, en wel via een 11-darter voor 7-7. Via een 110-finish voor de break kwam Cross met 9-7 voor. Cross hield deze voorsprong vast tot 11-7, waarna Bunting alweer brak en hield voor 11-9. Via een 127-finish was het echter 'Voltage' die doorstoomde tot 13-9. Vanaf 15-10 miste Cross twee matchdarts waarna Bunting terugkwam tot 15-11, en er met een 78-finish ook 15-12 van maakte. Via een 69-finish was het echter wel Cross die de 16-13 overwinning pakte.