Het podium op de World Cup of Darts is tegenwoordig groter want het ging ooit goed mis PDC
PDC

Het podium op de World Cup of Darts is tegenwoordig groter want het ging ooit goed mis

Het podium op de World Cup of Darts is tegenwoordig groter want het ging ooit goed mis

De World Cup of Darts 2024 staat voor de deur en de organisatie hiervan is tegenwoordig goed geregeld. Maar 28 jaar terug toen de PDC ook een koppeltoernooi hield ging dat er wel anders aan toe.

Op het toenmalige World Team Championship ging het goed mis voor Jamie Harvey die een harde klap maakte toen hij van het te kleine podium viel zoals te zien is op deze beelden.

Het podium op de World Cup of Darts is tegenwoordig groter want het ging ooit goed mis

Phil Taylor, Bob Anderson en Keith Deller keken verbaasd toe toen ze een klap hoorde en Harvey naast het podium zagen liggen. Na afloop bleek dat er een onderdeel van het podium was weggehaald in de onderbreking en dat had Harvey niet door. Hij viel daardoor in een gat dat in het podium was ontstaan.

Na afloop zou Bob Anderson hebben gezegd dat Harvey dit express zou hebben gedaan om Phil Taylor en hemzelf uit het spel te halen. De wedstrijd werd namelijk nog gewonnen door Deller en Harvey maar voor die bewering heeft Harvey geen goed woord over.

Nu is Jamie Harvey bekend vanwege dit ongebruikelijk moment maar er is nog iets waar men aan denkt zodra zijn naam valt. Hij is namelijk recordhouder van de langste walk-on ooit.

Tijdens de opkomst van het PDC WK in 1996 voor zijn duel met Dennis Priestley nam hij maar liefst 12 minuten de tijd om het podium te betreden vanaf het moment dat zijn naam werd omgeroepen.

Vervolgens opende hij de wedstrijd met 180, gooide hij de beurt daarna drie keer single 1 en volgde hij daarna met weer een 180-er. De kijkers die destijds voor de televisie zaten kunnen dit moment nog goed herrineren omdat dit niet eerder was voorgekomen.

Het is tegenwoordig niet meer voor te stellen dat een walk-on zo lang duurt maar het ging er in die tijd wel gekker aan toe. Wat te denken van een walk-on te paard bijvoorbeeld zoals Bob Anderson ooit deed.

1 claps
1 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws