Het schema van de Cazoo Players Championship Finals is bekendgemaakt PDC
PDC

Het schema van de Cazoo Players Championship Finals is bekendgemaakt

Het schema van de Cazoo Players Championship Finals is bekendgemaakt

Het schema van de 2023 Cazoo Players Championship Finals is bekendgemaakt, en het belooft een groots terugkeer van de PDC naar Minehead komend weekend te worden.

Dit evenement van £600.000 zal plaatsvinden in Butlin’s Minehead Resort van 24 tot 26 november, met de top 64 spelers van de Players Championship Order of Merit na afloop van het 30-evenementen seizoen van de 2023 Players Championship.

De openingsdag op vrijdag zal een dubbelsessie bieden op twee podia, waar de regerende kampioen Michael van Gerwen zijn opmars begint voor een recordverlenging van zijn achtste Players Championship Finals-titel tegen Callan Rydz.

Van Gerwen's wedstrijd tegen Rydz zal een van de zeven eerste ronde partijen zijn op het hoofdpodium op vrijdagavond, met vijf PDC Wereldkampioenen die een sterrenrijke openingsavond aanvoeren.

De hoogst geplaatste Gerwyn Price - winnaar van vier Players Championship titels in 2023 - zal ook in het middelpunt staan als hij Ricky Evans ontmoet voor een plek in de tweede ronde.

Tweevoudig Wereldkampioen Gary Anderson staat tegenover Steve Beaton in een duel tussen de veteranen, terwijl de nummer één van de wereld Michael Smith zijn campagne begint tegen de snelle Nederlander Richard Veenstra.

Masters-kampioen Chris Dobey zal zijn uitdaging openen tegen vijfvoudig Wereldkampioen Raymond van Barneveld in een andere aantrekkelijke strijd op het hoofdpodium, terwijl World Grand Prix-kampioen Luke Humphries het opneemt tegen Martin Lukeman.

Rob Cross - de verliezend finalist van vorig jaar - behoort ook tot de spelers die actie ondernemen op het hoofdpodium op vrijdagmiddag, als de Wereldkampioen van 2018 de Schotse ster Cameron Menzies ontmoet.

De 2021 runner-up Ryan Searle zal zijn opener spelen tegen de Kroaat Boris Krcmar, terwijl voormalig Europees kampioen Ross Smith dit jaar het toernooi opent tegen Scott Williams.

Josh Rock uit Noord-Ierland en tienvoudig televisietitelwinnaar James Wade nemen het op tegen respectievelijk Rowby-John Rodriguez en William O'Connor, terwijl de Australische nummer één Damon Heta het opneemt tegen de Nederlandse Amerikaan Jules van Dongen in een andere intrigerende wedstrijd.

De actie op podium twee, die wereldwijd gestreamd wordt via PDCTV, begint als de winnaar van het Players Championship 27, Radek Szaganski uit Polen, het opneemt tegen Ian White op vrijdagmiddag.

De avondsessie op Stage Two zal ook enkele interessante duels zien, waaronder de voormalige kampioen Daryl Gurney tegen de Nederlander Niels Zonneveld, terwijl de UK Open-kampioen Andrew Gilding zijn terugkeer maakt naar Minehead tegen Steve Lennon.

De voormalige finalisten Dave Chisnall en Kim Huybrechts staan tegenover Lee Evans en Martin Schindler, terwijl Dirk van Duijvenbode, Joe Cullen, Krzysztof Ratajski en Jose de Sousa ook bij de andere prominente namen in actie zullen zijn.

De winnaars van de eerste ronde op vrijdag zullen doorgaan naar twee verdere wedstrijden op zaterdag, met de tweede ronde in de middagsessie die plaatsvindt vóór de derde ronde 's avonds.

Het toernooi wordt afgesloten op zondag 26 november, met de kwartfinales in de middagsessie gevolgd door de halve finales en de finale in een avondvullende sessie.

De finale van het Winmau World Youth Championship zal plaatsvinden tussen de halve finales en de finale op zondagavond, waar de opkomende Nederlander Gian van Veen het zal opnemen tegen de tiener sensatie Luke Littler voor de felbegeerde titel.

Het belooft een weekend vol spannende dartwedstrijden te worden, dus mis het niet!

Vrijdag 24 November

Eerste ronde

Middagsessie

Main Stage

Ross Smith v Scott Williams

Ryan Searle v Boris Krcmar

Damon Heta v Jules van Dongen

Gian van Veen v Chris Landman

Rob Cross v Cameron Menzies

Josh Rock v Rowby-John Rodriguez

James Wade v William O'Connor

Podium twee

Radek Szaganski v Ian White

Luke Woodhouse v Simon Whitlock

Ryan Joyce v Daniel Klose

Mike De Decker v Mario Vandenbogaerde

Ricardo Pietreczko v Christian Kist

Stephen Bunting v Mickey Mansell

Gabriel Clemens v Connor Scutt

Dimitri Van den Bergh v Jim Williams

Jonny Clayton v Stephen Burton

Avondsessie

Main Stage

Danny Noppert v Matt Campbell

Chris Dobey v Raymond van Barneveld

Michael Smith v Richard Veenstra

Gary Anderson v Steve Beaton

Gerwyn Price v Ricky Evans

Callan Rydz v Michael van Gerwen

Luke Humphries v Martin Lukeman

Podium twee

Jose de Sousa v Kevin Doets

Krzysztof Ratajski v Maik Kuivenhoven

Brendan Dolan v Ritchie Edhouse

Andrew Gilding v Steve Lennon

Daryl Gurney v Niels Zonneveld

Kim Huybrechts v Martin Schindler

Dirk van Duijvenbode v Jermaine Wattimena

Joe Cullen v Jamie Hughes

Dave Chisnall v Lee Evans

Zaterdag 25 November

Middagsessie

Tweede ronde

Main Stage & Podium twee

Avondsessie

Derde ronde

Main Stage & Podium twee

Zondag 26 November

Middagsessie

Kwartfinales

Avondsessie

Halve finale

PDC Winmau World Youth Championship Final
Finale Winmau World Youth Championship
Gian van Veen v Luke Littler – Best of 11 legs

Finale

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws