Jeffrey de Graaf legt het af tegen Cross na thriller op Nordic Darts Masters PDC
PDC

Jeffrey de Graaf legt het af tegen Cross na thriller op Nordic Darts Masters

Jeffrey de Graaf legt het af tegen Cross na thriller op Nordic Darts Masters

In het Zweedse Kopenhagen is het Jeffrey de Graaf niet gelukt om het duel met Rob Cross te winnen. Beide mannen waren in topvorm en lieten een ware dartshow zien. De Graaf gooide drie keer een 12-darter en wist twee keer 121 uit te gooien, maar kon het uiteindelijk niet afmaken.

Met een 11-darter kwam Voltage, zoals de bijnaam van de Engelsman Rob Cross luidt, op een 2-0 voorsprong tegen de Noord-Hollander Jeffrey de Graaf. Met een 14-darter verzilverde Cross zijn break en kwam hij sterk op 3-0 voor. De voor Zweden uitkomende Nederlander wist vervolgens op het scorebord te komen door 77 uit te gooien en zijn eigen leg te behouden. Nadat Cross ook zijn leg hield, gooide Jeffrey de Graaf 121 uit in 12 darts om de stand op 4-2 te brengen. De achtste leg bleef in handen van de Engelsman, waarna De Graaf met zijn tweede 12-darter de stand op 5-3 bracht. Vervolgens brak hij Cross met een derde 12-darter en een 121-finish. Helaas miste De Graaf 126 op de bull en daarna nog twee dubbels, waarna Rob Cross de winnende dubbel gooide na een masterclass in darts.

Enigszins verrassend werd Peter Wright uitgeschakeld in Kopenhagen nadat hij was verslagen door de Zweed Johan Engström. De kleurrijke Schotse darter kwam op een 4-2 voorsprong maar slaagde er niet in om de wedstrijd over de streep te trekken. Michael Smith had geen moeite met Paavo Myller, die slechts één leg wist te winnen, en Luke Humphries verloor geen enkele leg. Met een whitewash in de laatste wedstrijd van vrijdag verliet Benjamin Drue-Reus het podium.

Uitslagen laatste vier wedstrijden vrijdagavond:

Peter Wright (93.02) 5-6 Johan Engstrom (92.96)

Michael Smith (102.56) 6 -1 Paavo Myller (78.91)

Rob Cross (108.19) 6-4 Jeffrey De Graaf (102.25)

Luke Humphries (100.2) 6-0 Benjamin Drue-Reus (91.79)

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws