Peter Wright verdedigt titel tegen Johan Engstrom op Mr Vegas Nordic Darts Masters PDC
PDC

Peter Wright verdedigt titel tegen Johan Engstrom op Mr Vegas Nordic Darts Masters

Peter Wright verdedigt titel tegen Johan Engstrom op Mr Vegas Nordic Darts Masters

Peter Wright begint vrijdag aan de verdediging van zijn titel op de Mr Vegas Nordic Darts Masters tegen de Zweed Johan Engstrom. Wereldkampioen Luke Humphries neemt het in Kopenhagen op tegen het opkomende Deense talent Benjamin Drue Reus.

Na succesvolle evenementen in Bahrein, Den Bosch en New York gaat de World Series of Darts verder in Forum Copenhagen op 7 en 8 juni. Zestien spelers strijden om de hoofdprijs van £20,000 in de Deense hoofdstad.

Vrijdagavond vindt de eerste ronde plaats, waarin acht PDC-supersterren het opnemen tegen acht vertegenwoordigers uit de Noordse en Baltische regio. Peter Wright, een van de twee voormalige kampioenen die dit weekend in actie komen, hoopt als eerste speler ooit zijn titel te verdedigen.

De loting vond dinsdagavond plaats in Oche The Strand in Londen tijdens een promotieavond georganiseerd door sponsor Mr Vegas. De tweevoudig wereldkampioen Wright werd gekoppeld aan de Zweedse ster Johan Engstrom. Wereldkampioen Luke Humphries speelt op de openingsavond tegen Benjamin Drue Reus, in een herhaling van hun spannende vijfde ronde clash tijdens de UK Open in maart. De Deen heeft onlangs een PDC Tour Card bemachtigd en zal zeker een geduchte tegenstander zijn.

Hoogst geplaatste Gerwyn Price, de runner-up van 2023, begint zijn campagne tegen de Let Madars Razma, de hoogst gerangschikte speler uit de Noordse en Baltische regio. De kersverse US Darts Masters-kampioen Rob Cross opent zijn jacht op een tweede opeenvolgende World Series-titel tegen Jeffrey de Graaf, winnaar van drie Nordic & Baltic ProTour-titels in 2024.

Michael Smith, als vierde geplaatst, neemt het op tegen de Fin Paavo Myller voor een plek in de kwartfinales, terwijl Nathan Aspinall, winnaar van de World Matchplay, tegenover Marko Kantele uit Finland staat. Dimitri Van den Bergh, winnaar van de Nordic Darts Masters in 2022, ontmoet de voormalige Zweedse sterkeman Dennis Nilsson. Masters-kampioen Stephen Bunting maakt zijn terugkeer in de World Series tegen Daniel Larsson.

In Denemarken wist in 2021 Brabander Michael van Gerwen de eerste editie van de Nordic Darts Masters te winnen door de verrassende finaliste Fallon Sherrock te verslaan. Dit jaar neemt Stephen Bunting deel omdat Van Gerwen zich heeft afgemeld vanwege vakantie. Ook de tienerheld Luke Littler slaat het toernooi over wegens vakantie.

Het evenement wordt zaterdagavond afgesloten met de kwartfinales, halve finales en de finale, tijdens een spannende avondsessie in Forum Copenhagen.

De Mr Vegas Nordic Darts Masters wordt uitgezonden via Viaplay.

Loting en Speelschema Nordic Darts Masters:

Vrijdag 7 juni (19:00 lokale tijd)

Dimitri Van den Bergh tegen Dennis Nilsson

Nathan Aspinall tegen Marko Kantele

Gerwyn Price tegen Madars Razma

Stephen Bunting tegen Daniel Larsson

Peter Wright tegen Johan Engstrom

Michael Smith tegen Paavo Myller

Rob Cross tegen Jeffrey de Graaf

Luke Humphries tegen Benjamin Drue Reus

Zaterdag 8 juni (19:00 lokale tijd)

Kwartfinales, Halve Finales & Finale

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws