John Part “Het was pas de tweede 9-darter uit mijn dartscarrière” PDC
PDC

John Part “Het was pas de tweede 9-darter uit mijn dartscarrière”

John Part “Het was pas de tweede 9-darter uit mijn dartscarrière”

Tijdens de World Matchplay wist John Part in zijn duel met Mark Webster voor een uniek moment te zorgen. Hij slaagde er namelijk in om in de 11e leg van de partij een 9-darter te gooien tijdens een ware comeback vanaf een 1-7 achterstand. Mede door de perfecte leg kwam de Canadees nog terug tot 5-7 maar uiteindelijk ging hij alsnog met 8-10 onderuit. Het gooien van een 9-darter is een unieke aangelegenheid maar helemaal in het geval van John Part die liet weten dat dit pas zijn tweede perfecte leg ooit was. Eén keer eerder gooide hij een leg uit met 9 pijlen tijdens een lokale competitie in Canada.

“Ik ben niet één van die blitse jongens maar meer een allrounder. Van de kansen die ik krijg moet ik het hebben en wanneer ik goed speel raak ik veelal 140-ers. Af en toe gooi ik wel een 180-er maar ik vorm weinig gevaar voor een perfecte leg. Veel 9-darters heb ik dan ook niet gemist want ik heb simpelweg voor weinig dubbels mogen aanleggen”, aldus John Part.

Toch viel alles op zijn plaats tijdens die bewuste eerste speelavond van de World Matchplay. “Ik wist dat ik het in me had. Ik wist vroeg in de partij een paar 180-ers te noteren patij maar ik had er toch geen goed gevoel bij en dat resulteerde in enkele gemiste dubbels. Even later viel in één leg alles op zijn plaats en was mijn tweede 9-darter uit mijn dartscarrière een feit. Ik moest mezelf kalmeren in de daaropvolgende leg en had eigenlijk wel een break kunnen gebruiken”, aldus de Canadees.

Voor de beelden van de perfecte leg gegooid door John Part verwijzen we je graag naar dit artikel.
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws