Kist en Landman maken goede kans op deelname aan eerste Players Championship toernooien PDC
PDC

Kist en Landman maken goede kans op deelname aan eerste Players Championship toernooien

Kist en Landman maken goede kans op deelname aan eerste Players Championship toernooien

Nu het eerste weekend van de Challenge Tour 2023 erop zit, is ook bekend welke spelers een goede kans maken op een uitnodiging voor een of meerdere van de eerste zes Players Championship toernooien. Immers vormt de PDC Challenge Tour Order of Merit als reservelijst voor de Players Championshiptoernooien. Dat wil zeggen dat wanneer een PDC-tourkaarthouder zich afmeldt de hoogst geplaatste spelers op de PDC Challenge Tour Order of Merit een uitnodiging krijgen.

De Fransman Thibault Tricole gaat aan top. Christian Kist en Chris Landman hebben met respectievelijk een gedeelde derde en een vijfde plek ook goede kans om op een of meerdere van de eerste drie Players Championship weekenden te mogen verschijnen. Voor Berry van Peer (tiende), Martijn Dragt (twaalfde) en Jelle Klaasen (dertiende) zullen er meer afmeldingen moeten komen. Bekende namen als John Henderson en Scott Mitchell allebei gedeelde veertiende is er ook een kans aanwezig dat ze terug kunnen keren op de Players Championship toernooien aan het begin van 2023. Of de Amerikaan Alex Spellman, die als negende op de PDC Challenge Tour Order of Merit een eventuele uitnodiging accepteert is uiteraard afwachten en zou de kansen voor de spelers onder hem kunnen vergroten.

De volgende reeks Challenge Tours staan voor 17 en 18 maart gepland. Daarvoor staan er drie Players Championship weekenden gepland, namelijk op 11 & 12 februari, 18 & 19 februari en 11 & 12 maart.

Challenge Tour Order of Merit Top 10
1. Thibault Tricole 3.450
2. Andy Boulton 2.975
3. Cameron Crabtree 2.875
3. Christian Kist 2.875
5. Chris Landman 2.850
6. Owen Bates 2.500
7. James Hurrell 1.850
8. Lukas Wenig 1.800
9. Alex Spellman 1.325
10. Berry van Peer 1.200

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws