European Championship "Stompé hard onderuit tegen Mervyn King" PDC
PDC

European Championship "Stompé hard onderuit tegen Mervyn King"

European Championship "Stompé hard onderuit tegen Mervyn King"

De aftrap van dit European Championship was voor onze landgenoot Co Stompé. Zijn tegenstander Mervyn King is de laatste tijd niet in goede doen. The King heeft recent zijn vader af moeten geven waardoor hij toch wat in mindere doen is. De Engelsman loopt snel weg van Stompé. 'The Matchstick' laat het met name liggen op de dubbels, de buitenste ring is zijn grootste vijand vandaag in Düsseldorf. King kende dit jaar maar één hoogtepunt en dat was ook in Duitsland. Hij won het PDPA Players Championship. Met een mooie 13 darts finish maakt hij een einde aan de eerste Nederlander. Stompe moet het podium verlaten met een 6-1 nederlaag.

Alan Tabern - Colin Lloyd 4-6
'Jaws' Colin Lloyd vergeet evenals Stompé te finishen. De Engelsman komt 3-2 achter. Colin Lloyd weet echter de wedstrijd geheel om te buigen, 'Jaws' komt zelfs 4-3 voor. Alan Tabern moet toekijken hoe Lloyd de wedstrijd helemaal naar zijn hand zet. Dubbel 20 maakt een einde aan de show van de 'The Saint'. Met 6-4 staat Colin Lloyd in de volgende ronde.

John Part - Peter Wright 5-6
John Part, de reus uit Canada is in vorm althans, vorige week in Blackpool wist hij nog een perfecte leg te produceren. Peter Wright is dan ook de underdog in deze wedstrijd. Vreemd genoeg staat het publiek volledig achter Wright. Snakebite steelt de show met zijn zeer opvallende kapsel. In een zeer rumoerige zaal weet Wright het Part zeer lastig te maken. De wedstrijd gaat helemaal tot aan het gaatje. Met de stand op 5-5 is het Peter Wright die met een 13-darter een plaats in de tweede ronde afdwingt.

Justin Pipe - Paul Nicholson 3-6
Beide heren gaan in de beginfase gelijk op tot Nicholson via de eigen leg 3-2 maakt. In de 6e leg zet de Australiër de leg weg op 46, maar Pipe mag het als 1e proberen vanaf 100. De Engelsman mist net dubbel 10 en met de laatste pijl op dubbel 8 maakt Nicholson er via een break op Pipe 4-2 van. Pipe herstelt meteen goed en begint de volgende leg met 180 en heeft ook met de 2e beurt een ruime voorsprong te pakken op Nicholson, maar laat het dan scorend wat liggen zodat Nicholson toch weer naast hem komt te staan. Pipe krijgt wel de 1e kans maar mist bull voor een 121 finish, maar mag terugkomen voor 25 omdat Nicholson 110 mist. Uiteindelijk moet dubbel 4 eraan te pas komen zodat Pipe toch meteen terug kan breken. Beide heren vervolgen goed maar Pipe mist 3 kansen voor tops om helemaal terug te komen tot 4-4 en Nicholson straft dit vanaf 86 af en maakt er 5-3 van. In de 9e leg pakt Nicholson een ruim initiatief en zet hij de leg weg op 160 als Pipe nog ver verwijderd is van een finish. De Australiër laat tops staan en krijgt er 6 pijlen voor. De 3e pijl is raak op dubbel 10 voor een 6-3 overwinning op Justin Pipe.

Simon Witlock - Mensur Suljovic 6-2
Whitlock pakt de eigen openingsleg voor 1-0. Suljovic mist 131 om de eigen leg te houden en via tops heeft Whitlock de 1e break van de wedstrijd te pakken voor 2-0. In de eigen 3e leg loopt Whitlock ruim uit en is het dan ook al snel 3-0. Suljovic zet zijn eigen leg weg op 58 maar krijgt geen enkele kans want Whitlock gooit 101 uit en komt op 4-0. Het gemiddelde van Whitlock staat op dat moment op 104.95. Dan levert Suljovic een hele goede leg af en krijgt hij de 1e kansen vanaf 127 maar laat tops staan . Whitlock staat op 144 en de 1e pijlen raken doel maar de beslissende dubbel gaat mis. Suljovic mist tops maar komt via dubbel 10 toch met een break van de nul af voor 1-4. Whitlock mist 160 voor 5-1 en via dubbel 16 komt Suljovic terug tot 2-4. In de 7e leg noteert Whitlock zijn eerste 180 score van de wedstrijd op het moment dat het nodig is voor de Australiër. Via dubbel 16 maakt 'The Wizard' er 5-2 van en is hij nog maar 1 leg verwijderd van een plaats in de 2e ronde. Dat is inderdaad de genadeklap en met een 6-2 overwinning op Mensur Suljovic staat Simon Whitlock in de 2e ronde.

Phil Taylor - John Michael 6-3
Taylor begint goed aan de wedstrijd, maar krijgt meteen een 180 score van John Michael om de oren en moet onder druk 101 uitgooien omdat de Griekse qualifier er vlak achter staat met 102. Taylor mist en Michael stapt meteen in en heeft via een 102 finish meteen een 1e break te pakken. In de 2e leg laat Taylor toch weer het betere van zijn spel zien en breekt hij meteen terug voor 1-1.Taylor pakt ook de volgende leg voor 2-1 maar dan laat Michael weer goed spel zien. Mede door een 180 score heeft de Griek een klein gaatje geslagen. Dat initiatief is Michael na een paar mindere scores echter weer kwijt en via 66 komt Taylor 3-1 voor. Taylor laat in de 5e leg na 12 darts dubbel 16 staan en komt via een 13-darter 4-1 voor. Michael krijgt een kans om terug te komen vanaf 125 maar mist triple 20 met de 2e pijl. Taylor gooit 164 niet uit en via een 12-darter komt Michael toch nog terug tot 2-4. Taylor is meteen weer goed op weg met 180 en 140 en staat op dat moment 108.20 gemiddeld. Na 9 pijlen blijft 84 staan en de eerste 2 pijlen raken meteen doel om een 11-darter te noteren voor 5-2. Vanaf 116 krijgt de Griekse Michael de kans om nog een leg te pakken, maar dat laat hij liggen. Taylor gooit zijn 164 finish niet en Michael komt toch terug voor 3-5. Taylor wint alsnog met 6-3 maar Michael mag met opgeheven hoofd het podium verlaten met hetzelfde aantal 140 (7 keer) en 180 (2 keer) scores als Phil Taylor.

Mark Webster - Terry Jenkins 4-6
Beide heren beginnen matig aan de wedstrijd. Jenkins krijgt de 1e kans vanaf 160 maar mist. Webster staat op 64 maar mist ook maar mag onverwachts terugkomen omdat 'The Bull' weer mist en nu is het met de 3e pijl wel raak voor de 1-0 voorsprong en de 1e break van de wedstrijd. Jenkins kan meteen terug breken via een 106 finish maar mist en Webster maakt er via zijn favoriete tops meteen 2-0 van. Jenkins krijgt nu een echte kans met 3 pijlen in de hand voor dubbel 8 en met de 3e pijl komt hij terug tot 1-2. In de 4e leg loopt Webster weg bij Jenkins en laat de twintiger uit Wales dubbel 8 staan. De 1e pijl mist doel maar via dubbel 4 is het toch raak voor 3-1. In het vervolg komt Jenkins met een mooie leg terug tot 2-3. Met een 12-darter breekt Jenkins dan ook nog terug voor 3-3. 'The Bull' trapt het gas nog verder in en komt via een 61 finish voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong (4-3). In de 8e leg begint Jenkins ook nog eens met een 180 score en ligt de druk volledig op Webster maar die blijft goed bij en komt toch terug tot 4-4. Jenkins pakt in het vervolg een ruime voorsprong en legt de druk weer vol op 'Webby'. Via dubbel 8 komt Jenkins 5-4 voor. Jenkins zet de leg weg op dubbel 12 en Webster mist zijn laatste kans vanaf 160. Het is meteen raak en Jenkins boekt een 6-4 overwinning op Mark Webster.

Gary Anderson - Jamie Caven 6-3
Anderson is meteen goed aan de wedstrijd begonnen en heeft al snel de 1e leg te pakken voor 1-0. Daarna weet de Schot Caven meteen te breken voor 2-0. In de 3e leg loopt Caven uit op Anderson omdat 'Ando' bijna een triple weet te raken. Uiteindelijk breekt Caven terug voor 1-2. Caven zet de leg weg op dubbel 16 en mag ervoor terugkomen omdat Anderson 74 mist. Het is raak voor 2-2, maar Anderson begint de 5e leg meteen met een 180 score. Anderson vervolgt de leg goed en komt 3-2 voor. In de 6e leg hebben beide heren last van pijlen die uit het bord vallen maar Caven herpakt zich als eerste vor 3-3. Anderson pakt een ruime voorsprong in de 7e leg en komt via tops 4-3 voor. Met een 180 score in de volgende leg lijkt Anderson de genadeklap uit te delen en via 47 maakt de Schot er 5-3 van. Anderson neemt dan een straatlengte afstand van Caven en via dubbel 10 wint hij de wedstrijd met van Jamie Caven.

Uitslagen:
Co Stompé - Mervyn King 1-6
Alarn Tabern - Colin Loyd 4-6
John Part - Peter Wright 5-6
Justin Pipe - Paul Nicholson 3-6
Simon Witlock - Mensur Suljovic 6-2
Phil Taylor - John Michael 6-3
Mark Webster - Terry Jenkins 4-6
Gary Anderson - Jamie Caven 6-3

Link naar fotoalbum - Link naar toernooicenter

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws