World Grand Prix dag 2: Burnett zet zijn wederopstanding voort PDC
PDC

World Grand Prix dag 2: Burnett zet zijn wederopstanding voort

World Grand Prix dag 2: Burnett zet zijn wederopstanding voort

Vandaag is het tijd voor de tweede dag van de World Grand Prix. Vandaag zal het restant van de eerste ronde gespeeld worden met enkele mooie affiches, zoals: Mark Webster - Andy Hamilton, Gary Anderson - Richie Burnett, Simon Whitlock - Terry Jenkins en als afsluiter Ronnie Baxter - Paul Nicholson. Verder zullen onder andere Jamie Caven, Mark Hylton, Mark Walsh, Dave Chisnall en Phil Taylor aan de oche verschijnen.

Jamie Caven - Denis Ovens 0-2(1-3, 2-3)
Ovens weet direct in de eerste leg een break te forceren. De tweede leg gaat zonder al te veel moeite tevens naar 'The Heat'. Caven weet dan toch een leg op het bord te krijgen en werd in de derde leg ook niet echt onder druk gezet door Ovens. De eerste set gaat zonder spektakel met 3-1 naar Ovens.
Caven gooit min of meer vanuit het niets een 170 finish om de voor hem noodzakelijke break te behalen en zijn zelfvertrouwen een flinke boost te geven. Maar Ovens lijkt niet onder de indruk en weet mede door een 180 en 177 direct terug te breken. Ovens had de nodige kansen om op 2-1 voor te komen, maar mist teveel en ziet Caven via een 115 finish de derde break op rij te forceren. Ook in de vierde leg van de tweede set heeft Ovens moeite met het raken van de beslissende dubbel, maar weet er toch 2-2 van te maken en mag zodoende voor de wedstrijd gaan gooien. Ovens finisht 59 om met 2-0 de tweede ronde te bereiken, mede doordat Caven erg veel moeite had met het raken van de openingsdubbel.

Mark Hylton - Mark Walsh 2-1(0-3, 3-2, 3-0)
Walsh houdt zijn eigen leg om 1-0 voor te komen op Hylton. Walsh finisht 100 met 2 pijlen om de stand in de eerste set op 2-0 te brengen. Walsh pakt de eerste set met 3-0, maar Hylton had af en toe wat kansjes maar benut deze vooralsnog niet.
Walsh houdt zijn goede vorm vast in de tweede set en finisht 81 met twee pijlen om via een break de druk volledig op Hylton te leggen. Hylton finisht 106 om er, zeker niet onverdiend, 1-1 te maken. Hylton maakt er vervolgens 2-1 van in de tweede set. Walsh finisht 121 om er in de tweede set een beslissende leg uit te slepen. Hylton maakt er 1-1 in sets van.
Walsh mist een grote kans om zijn eigen leg te houden en ziet een zelfverzekerde Hylton er via een 56 finish 1-0 van te maken. Hylton maakt er daarna zonder druk van Walsh 2-0 van. Hylton profiteert van missers van Walsh, waardoor hij terug mag komen in de tweede ronde.

Dave Chisnall - Alan Tabern 1-2(3-1, 2-3, 2-3)
Chisnall forceert via een 99 finish direct een break. Tabern weet er in de derde set nog 1-2 van te maken, maar met 3-1 gaat de eerste set naar Chisnall.
Tabern finisht 101 om er 1-1 van te maken in de tweede set en zodoende in de wedstrijd te blijven. Een uitstekend spelende Chisnall mist een 136 finish op het ijzer van de dubbel 8, maar pakt vervolgens alsnog zijn eigen leg om 2-1 voor te komen in de set die hem de winst op kan leveren. Na wat gemiste dubbels over en weer maakt Tabern er 2-2 van. Tabern finisht 80 om tegen alle verwachtingen in de stand op 1-1 in sets te brengen.
Tabern komt 1-0 voor in de beslissende set. Chisnall finisht 90 om er 1-1 van te maken. Tabern finisht 52 met twee pijlen om één leg van de tweede ronde verwijdert te zijn. Chisnall kent weliswaar een moeizaam begin van de vierde leg, waarin hij pas met zijn zesde pijl van de 501 afkomt, maar via 180, 180 en een 105 finish gooit hij een 15-darter om er een beslissende leg uit te slepen. Chisnall mist veel te veel matchpijlen en verliest onnodig en onterecht van Tabern, die wel zijn kans om de wedstrijd binnen te slepen pakt.

Mark Webster - Andy Hamilton 2-1(2-3, 3-2, 3-0)
De eerste vier legs van deze partij gaan allen met de darts mee wat de stand op 2-2 brengt in de eerste set. Ook de vijfde leg gaat met de darts mee, waardoor Hamilton 1-0 in sets voorkomt.
Hamilton finisht 74 om zijn eigen leg te houden en de stand op 1-1 te brengen in de tweede set. Ook de twee daaropvolgende legs gaan met de darts mee en zodoende komt de stand op 2-2 mede doordat Hamilton toeslaat op de momenten dat het moet. Webster finisht 124 om er 1-1 in sets van te maken.
In de elfde leg is het dan toch zover! Webster forceert de eerste break van de wedstrijd. Vervolgens houdt Webster zijn eigen leg en staat zodoende met een been in de tweede ronde. Webster pakt na twee spannende sets eenvoudig de derde leg met maar liefst 3-0.

Gary Anderson - Richie Burnett 1-2(3-0, 2-3, 1-3)
Anderson mist nadat hij 1-0 wist te maken zijn achtste pijl op trippel 17 voor een 9-darter, maar weet alsnog een break te behalen en zodoende 2-0 voor te komen. Anderson finisht 60 om de eerste set overtuigend met 3-0 naar zich toe te trekken.
Anderson finisht 125 om er 1-1 van te maken in de tweede set. Burnett finisht vervolgens 101 om 2-1 voor te komen in de tweede set. Anderson mist twee matchdarts en ziet Burnett er 3-2 van maken in de tweede set.
De derde set begint Anderson voor de tweede keer vandaag een leg met zes perfecte darts en kiest er ditmaal voor om op de trippel 19 te beginnen voor de resterende 161 en die wordt gevonden, maar wederom gaat de achtste pijl, ditmaal op trippel 18, mis. Anderson komt toch 1-0 voor. Burnett finisht 80 voor 1-1 in de beslissende set. Burnett mist een 160 finish op Tops om de benodigde break te forceren, maar mag terugkomen en komt 2-1 voor en mag gaan gooien voor de wedstrijd. Anderson mist een 161 finish op het ijzer van de bull's eye om in de wedstrijd te blijven en ziet Burnett 20 finishen voor de wedstrijd.

Phil Taylor - Peter Wright 2-1(1-3, 3-1, 3-1)
Wright laat Taylor in de eerste leg ontsnappen en Taylor maakt hier optimaal gebruik van. Wright finisht 115 om de stand op 1-1 te brengen. Wright finisht 101 om 2-1 voor te komen tegen een vooralsnog totaal niet imponerende Taylor. Wright pakt de eerste set met 3-1.
Wright pakt wederom een leg en er lijkt voor hem geen vuiltje aan de lucht. Taylor laat eindelijk zijn kwaliteiten zien en maakt er 1-1 van in de tweede set. Vervolgens maakt Taylor er ook 2-1 van. Taylor lijkt zijn vorm (net) op tijd teruggevonden te hebben en haalt de tweede set met 3-1 binnen.
Wright finisht 62 om de derde set met een break te beginnen. Taylor finisht 64 om direct weer terug te breken. Taylor houdt vervolgens zijn eigen leg om met 2-1 voor te komen. Taylor finisht 164 om de wedstrijd te redden.

Simon Whitlock - Terry Jenkins 2-1(3-1, 2-3, 3-0)
Whitlock finisht 158 om de stand op 1-1 te brengen in de openingsset. Whitlock behaalt in de daaropvolgende leg een break. Whitlock haalt de eerste set met 3-1 binnen.
Jenkins maakt er 1-1 van in de tweede set om nadat hij vier legs op rij verloor weer een leg binnen te slepen. Whitlock finisht 56 om een leg verwijderd te zijn van de overwinning. Jenkins houdt vervolgens zijn eigen leg om in de partij te blijven. Jenkins verteld of verkijkt zich door op 147 na trippel 20 en trippel 17 voor dubbel 16 in plaats van dubbel 18 te gaan, maar mag terugkomen en benut deze kans om er een beslissende set uit te slepen.
Whitlock finisht 52 om Jenkins aan het begin van de derde set te breken. Jenkins mist drie pijlen op dubbel 18 om er 1-1 van te maken en dit wordt door Whitlock, die 74 finisht, genadeloos afgestraft. Whitlock behaalt de derde set met 3-0.

Ronnie Baxter - Paul Nicholson 0-2(0-3, 2-3)
Nicholson weet Baxter meteen te breken. Nicholson mist een 129 finish tegen het ijzer van de dubbel 12 om 2-0 voor te komen in de eerste set, maar komt alsnog 2-0 voor. Nicholson finisht 60 om de eerste set eenvoudig met 3-0 binnen te halen.
Baxter finisht 85 om 1-0 voor te komen in de tweede set en de noodzakelijke break te forceren. De breaks blijven maar komen, want ook de tweede en derde leg gaan tegen de darts in en zodoende komt Baxter met 2-1 voor. Nicholson zorgt voor de vierde break in de tweede set en maakt er 2-2 van. Nicholson doorbreekt de serie van breaks door zijn eigen leg te houden en met 3-2 de tweede set naar zich toe te trekken om op deze wijze de tweede ronde te bereiken.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws