Luke Humphries treedt toe tot elitegroep met Taylor en Van Gerwen na winst Players Championship Finals PDC
PDC

Luke Humphries treedt toe tot elitegroep met Taylor en Van Gerwen na winst Players Championship Finals

Luke Humphries treedt toe tot elitegroep met Taylor en Van Gerwen na winst Players Championship Finals

De 28-jarige Engelsman Luke Humphries heeft zich met het winnen van de Players Championship Finals gevoegd bij het illustere rijtje met Phil Taylor en Michael van Gerwen.

Tot oktober van dit jaar wist Humphries geen major titel te winnen. Op 8 oktober won "Cool Hand Luke" in Leicester de World Grand Prix. Humphries versloeg Gerwyn Price in de finale om zijn eerste major titel te pakken. De Engelsman wist vervolgens een maandje later in Wolverhampton de Grand Slam of Darts te winnen, en afgelopen zondag maakte hij de triade compleet door de Players Championship Finals te winnen in de finale tegen Michael van Gerwen. Darts Orakel meldde dat Humphries hiermee de derde PDC-speler is (na Taylor en Van Gerwen) die in hetzelfde jaar drie TV-rankingtitels heeft weten te winnen.

In juni van dit jaar won Humphries ook zijn eerste EuroTour-titel van 2023, de European Darts Matchplay. Cool Hand won overigens ook het jaar ervoor, in 2022 de European Darts Matchplay.

Luke Humphries is momenteel in topvorm en een van de favorieten om het PDC World Championship Darts te winnen. Humphries heeft zes keer eerder deelgenomen aan het PDC WK darts, waarbij hij driemaal de kwartfinale wist te bereiken. Het eerste duel in Londen zal de Engelsman spelen tegen de winnaar uit het duel Lee Evans/Sandro Eric Sosing.

Tot 2021 had de Engelsman een jaargemiddelde van ruim 95. In 2022 wist hij dit op te krikken naar 97,33, terwijl hij dit jaar op 98,42 staat, wat de progressie in zijn spel laat zien.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws