Luke Littler gooit geen 9-darter maar wat die hier flikt is voor Gerwyn Price nog pijnlijker PDC
PDC

Luke Littler gooit geen 9-darter maar wat die hier flikt is voor Gerwyn Price nog pijnlijker

Luke Littler gooit geen 9-darter maar wat die hier flikt is voor Gerwyn Price nog pijnlijker

Luke Littler wist dit weekend ook in Amerika naam te maken maar zijn tegenstanders waren daar niet altijd even blij mee.

In de halve finale overkwam dit ook Gerwyn Price toen Luke Littler voor een 9-darter mocht aanleggen. De perfecte leg kwam er niet maar wat hij wel flikte was voor The Iceman nog pijnlijker zoals te zien is op deze beelden.

Luke Littler gooit geen 9-darter maar wat die hier flikt is voor Gerwyn Price nog pijnlijker

De huidige nummer 4 van de wereld zou liever hebben gezien dat zijn 17-jarige tegenstander gewoon de 141-finish op de klassieke wijze had weggespeeld. Het gebeurde bij een stand van 6-3 in het voordeel van de man uit Wales die tot zijn schrik een paar legs later 6-6 op het scorebord zag staan en voor een beslissende laatste leg moest aanleggen tegen de publiekslieveling.

Gelukkig voor Price slaagde hij erin om de partij in het slot te gooien met een waanzinnige 108-finish nadat Littler in de beurt daarvoor een 111-finish miste. Maar toch zou Price uiteindelijk met een nachtmerrie naar bed gaan want in de finale tegen Rob Cross ging het alsnog pijnlijk mis.

Price kwam hierin meerdere keren op een voorsprong maar wist het keer op keer niet door te zetten en Voltage profiteerde keer op keer en zo was het in de beslissende laatste leg niet anders. Meerdere matchdarts werden gemist door Price en Rob Cross wist daardoor de finale met 8-7 te winnen en kroonde zich tot de kampioen van de US Darts Masters 2024.

Zoals gezegd wist Luke Littler een tikje uit te delen aan Gerwyn Price met bovenstaan actie zoals je zelden op een televisietoernooi ziet. Een dag eerder wist de tiener ook al het bloed onder de nagels van Matt Campbell te halen. Toen leek Littler het toernooi ook meer als een demo-toernooi te zien door dit te flikken tegen de Amerikaan die daar duidelijk niet om kon lachen.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws