Luke Littler wint Poland Darts Masters, tweede World Series titel voor 17-jarig talent PDC
PDC

Luke Littler wint Poland Darts Masters, tweede World Series titel voor 17-jarig talent

Luke Littler wint Poland Darts Masters, tweede World Series titel voor 17-jarig talent

Zaterdag stond het Poolse Gliwice in het teken van de finalesessie van de Poland Darts Masters. Titelverdediger Michael van Gerwen nam het in de halve finales op tegen Rob Cross.

Het werd een kansloze halve finale voor de Nederlander, die niet opgewassen was tegen het geweld van Cross. De Engelsman gooide ruim boven de 106 gemiddeld en versloeg Van Gerwen met 7-2.

In de andere halve finale stond Premier League kampioen Luke Littler tegenover voormalig wereldkampioen Michael Smith. Na een 4-1 voorsprong voor Smith kwam Littler nog terug en werd het toch een spannende wedstrijd. In de beslissende leg was het uiteindelijk zelfs nog Littler die na gemiste matchdarts van beiden de 7-6 overwinning pakte.

In de finale was het Littler die eenvoudig afrekende met Cross. Met een gemiddelde van boven de 101 versloeg Littler zijn landgenoot met 8-3 en pakte daarmee zijn tweede World Series titel en alweer zijn zesde titel van het jaar.

Halve finales
Luke Littler 7-6 Michael Smith
Rob Cross 7-2 Michael van Gerwen

Finale
Luke Littler 8-3 Rob Cross

Luke Littler (101.13) 7-6 Michael Smith (101.53)
Smith pakte meteen de break en verzilverde deze voor de 2-0 voorsprong. In leg 5 was het opnieuw een break voor 'Bullyboy' waardoor hij al uitliep naar de 4-1 voorsprong. Via een 85-finish kwam Littler wel nog terug tot 4-2. Na de pauze kwam Littler zelfs nog helemaal terug tot 4-4. Via een 137-finish sloot 'The Nuke' ook weer aan tot 5-5. Via een 116-finish was het dan weer Smith die 6-6 maakte. In de beslissende laatste leg miste littler vier matchdarts en Smith miste er drie. Uiteindelijk was het via dubbel 5 dan toch Littler die zich op zijn debuut plaatste voor de Poland Darts Masters finale.

Rob Cross (106.68) 7-2 Michael van Gerwen (92.08)
Cross kwam sterk uit de startblokken terwijl Van Gerwen juist heel moeizaam op gang kwam en zo kwam Cross al heel snel met 4-0 voor. Vlak voor de pauze pakte de Nederlander nog wel twee legs en zo ging hij met een 2-4 achterstand die nog enigszins te overzien was de commercials in. Via een 14-darter pakte Cross echter meteen alweer de 5-2 voorsprong en na een 11-darter werd het 6-2. Via dubbel 2 maakte de Engelsman het af en zo gooide Cross regerend kampioen Van Gerwen er met maar liefst 7-2 vanaf.

Luke Littler (101.84) 8-3 Rob Cross (94.91)
Littler pakte na gemiste pijlen van Cross de 3-1 voorsprong en maakte er met een 164-finish vervolgens alweer 4-1 van. Na de pauze stoomde Littler verder door naar een 7-3 voorsprong. In leg 10 pakte 'The Nuke' via tops al de 8-3 overwinning en zo kroonde Littler zich na Bahrain Masters kampioen nu ook Poland Masters kampioen.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws