Michels halve finale Modus Super Series 8 terwijl Jim Long wint algemeen nieuws
algemeen nieuws

Michels halve finale Modus Super Series 8 terwijl Jim Long wint

Michels halve finale Modus Super Series 8 terwijl Jim Long wint

De tweede speelweek van de Modus Super Series 8 bracht weer een hoop spannende wedstrijden met zich mee. Mareno Michels, de 39-jarige Nederlandse darter bekend als "The Miracle" en woonachtig in Dordrecht, wist zich wederom in de schijnwerpers te spelen. Michels, met ervaring op zowel het WDF/BDO WK en PDC WK, bewees dat hij nog steeds een geduchte tegenstander is.

In groep A moest Michels het opnemen tegen sterke concurrenten, waaronder de ervaren Jeff Smith, bijgenaamd "The Silencer", een 49-jarige darter uit Canada. Ondanks zijn best deed Michels er alles aan om zijn plek in de volgende fase te verzekeren. De Zuid-Hollander eindigde op de vierde plaats in deze groep. Hierdoor moest hij zijn weg naar de Finals Night via groep C zien te vinden.

In groep C wist Michels zich te herpakken en zijn vaardigheden ten volle te benutten. Onder leiding van Shane Hayward, een geduchte tegenstander uit Wales, moest hij zich bewijzen. Hayward won uiteindelijk de groep, maar Michels eindigde knap op de tweede plaats, wat voldoende was om zich te plaatsen voor de Finals Night op zaterdag.

Groep B kende zijn eigen dynamiek, met de 56-jarige Jim Long uit Canada die de groep wist te winnen. Justin Hood, ook wel "Happy Feet" genoemd, uit Engeland eindigde als tweede, terwijl de 33-jarige Chris Quantock genoegen moest nemen met de derde plaats. De strijd in deze groep was hevig, maar uiteindelijk wisten Long en Hood zich te plaatsen voor de beslissende zaterdagavond.

Op de Finals Night in de Modus Arena in Portsmouth, Engeland, waren de zes deelnemers bekend: Jim Long, Justin Hood, Shane Hayward, Jeff Smith, Chris Quantock en natuurlijk Mareno Michels. Het was een avond vol spanning en strijd, waarin slechts de besten door zouden stoten naar de halve finales. Jeff Smith en Chris Quantock konden helaas niet overtuigen en wisten de halve finales niet te bereiken. Mareno Michels daarentegen, liet wederom zijn talent zien door de Canadees Jeff Smith met 4-2 te verslaan. Deze overwinning was genoeg om Michels naar de tweede plaats in groep 1 te brengen en hem een plaats in de halve finales te verzekeren.

In de halve finale moest Michels het opnemen tegen Jim Long. De Nederlander vocht dapper, maar Long bleek te sterk en versloeg Michels met 4-1. Ondanks deze nederlaag kan Michels terugkijken op een succesvolle week waarin hij zijn vaardigheden en vastberadenheid heeft getoond.

Jim Long, de uiteindelijke winnaar van de finale, toonde zijn klasse door zijn tegenstanders één voor één te verslaan en de titel van week 2 op zijn naam te zetten. Hij volgt daarmee Tom Sykes op, de winnaar van week 1, en verzekert zich van een plaats in de Champions Week. Deze week wordt na twaalf reguliere speelrondes gehouden, waar gestreden wordt om de felbegeerde titel en een hoofdprijs van 20.000 pond.

Halve finale

Justin Hood - Shane Hayward 2-4

Jim Long - Mareno Michels 4-1

Finale

Shane Hayward - Jim Long 3-4

Michels halve finale Modus Super Series 8 terwijl Jim Long wint

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws