Mioch, Boulton en Springer voor tweede keer succesvol op kwalificatietoernooi Euro Tour PDC
PDC

Mioch, Boulton en Springer voor tweede keer succesvol op kwalificatietoernooi Euro Tour

Mioch, Boulton en Springer voor tweede keer succesvol op kwalificatietoernooi Euro Tour

Dit weekend staan er in het Duitse Hildesheim 5 kwalificatietoernooien voor PDPA Associate Members en 4 kwalificatietoernooien voor de Host Nation Qualifiers voor de eerste Euro Tours van het weekend. Op ieder kwalificatietoernooi ligt voor de beste twee spelers van het toernooi een startbewijs klaar.

De kwalificatietoernooien PDPA Associate Members is toegankelijk voor spelers die afgelopen januari op PDC Q-School speelden, maar geen PDC-tourkaart hebben. De spelers uit het gastland van de Euro Tour moeten de Host Nation Qualifiers spelen. Dit houdt in dat op de eerste 4 kwalificatietoernooien voor de PDPA Associate Members geen Duitsers mee mogen doen, terwijl voor het vijfde en laatste kwalificatietoernooi voor de PDPA Associate Members van dit weekend Oostenrijkers zijn uitgesloten van deelname.

Jeroen Mioch, die zich samen met Martijn Dragt al kwalificeerde voor de Baltic Sea Open eind februari, mag zich ook opmaken voor de derde Euro Tour van het jaar. Jeroen en Andy Boulton zijn namelijk de Associate Member Qualifiers voor het International Darts Open dat van 31 maart tot en met 2 april in Riesa gehouden zal worden. Jeroen deed dit door Roy van de Griendt, Dennie Olde Kalter, Berry van Peer, John Henderson en Christian Kist opzij te zetten. Boulton was te sterk voor onder andere Gino Vos, Patrick van den Boogaard, Michael Rasztovits en Stefan Bellmont. Ook Andy Boulton had op vrijdag al succes, toen hij zich samen met John Henderson, kwalificeerde voor Euro Tour 2.

Niko Springer wist zich na zijn eerdere succes op de Host Nation Qualifier voor de eerste Euro Tour ook voor de derde Euro Tour te kwalificeren. Liam Maendl Lawrence is de andere Host Nation Qualifier.

Kwalificatietoernooien Euro Tour 3/International Darts Open 31 maart-2 april
Sachsenarena, Riesa
PDPA Associate Member Qualifiers
Halve finale (winnaars kwalificeren zich)
Jeroen Mioch - Christian Kist 5-4
Andy Boulton - Stefan Bellmont 5-2

Host Nation Qualifiers
Halve finale (winnaars kwalificeren zich)
Niko Springer - Nico Kurz 5-1
Liam Maendl Lawrence - Steffen Siepmann 5-1

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws