Vandaag gaat de World Grand Prix van start PDC
PDC

Vandaag gaat de World Grand Prix van start

Vandaag gaat de World Grand Prix van start

De komende maanden worden wij dartliefhebbers weer verwend met TV darts, als eerste staat de Bodog.com World Grand Prix van de PDC op de agenda. Dit altijd spannende toernooi waar het afwijkende format dubbel in en uit word toegepast begint maandag avond. Dartfreakz.nl zal dagelijks 'live' verslag doen. Voor het eerst in de geschiedenis van dit toernooi zal de Canadees John Part niet deelnemen. Ook publiekstrekkers Peter Manley en Wayne Mardle komen niet voor in de loting. Zal phil Taylor voor de 10de keer de beker hoog mogen houden of struikelt hij voortijdig. Reeds drie keer eerder verslikte the Power zich in de eerste ronde van de World Grand Prix. Het korte format en het starten met een dubbel maakt het een super interessant toernooi.

Sky Sports doet live verslag van de Bodog.com World Grand Prix, vanaf donderdag zal ook sport1 vanaf 19 uur uitzenden. Vanaf 4 oktober tot en met zondag 10 oktober staat Dublin in het teken van de World Grand Prix waar een prijzenpot van 350000 pond verdeeld word.

Dit weekend nam Phil Taylor die de 2009 editie won rust, hij neemt het maandag in de eerste ronde op tegen Brendan Dolan. The Power geeft aan last van zenuwen te hebben, reeds drie keer strandde Taylor in de eerste ronde, Kevin Painter in 2001, Andy Callaby in 2004 en Adrian Gray in 2007. Taylor: "Ik ben altijd een beetje angstig in de eerste ronde hier, maar als je de eerste ronde doorkomt kun je ontspannen als het formaat wat langer wordt. Ik voel me goed door. Ik heb een geweldig jaar tot nu toe en ben goed voorbereid voor dit toernooi, dus ik kijk er naar uit. Hopelijk kan ik voorbij Brendan en daarna een succesvolle week hebben."

Vincent van der Voort neemt het op tegen tweevoudig runner-up Terry Jenkins. Jenkins is geen makkelijke loting, kun je in een veld van 32 toppers wel een goede loting hebben?

Op dinsdag komt the Man in actie tegen de Noord-Ierse veteraan, Raymond van Barneveld treft de oudste speler John Magowan. (69 jaar) De Hagenees is ongekend populair in Ierland, zal Barney met de steun van het Ierse publiek weer geweldig kunnen presteren? Van Barneveld moest de afgelopen weken gedwongen rust nemen door rug problemen, is hij weer top fit?

Co Stompé is de afgelopen tijd in een bloedvorm, Stompé neemt het in de eerste ronde op tegen Colin Osborne. Zowel Co als Raymond spelen op dinsdag.

De 32 deelnemers zijn: Andy Smith, Jamie Caven, Terry Jenkins, Vincent van der Voort, Adrian Lewis, Alan Tabern, Ronnie Baxter, Gary Anderson , Phil Taylor, Brendan Dolan, Kevin Painter, Mark Dudbridge, Mervyn King, Wayne Jones, Dennis Priestley, Andy Hamilton, Denis Ovens, Mark Walsh, Colin Osborne, Co Stompe, Colin Lloyd, Wes Newton, James Wade, Mick McGowan, Raymond van Barneveld, John Magowan, Simon Whitlock, Paul Nicholson, William O'Connor, Barrie Bates in 2010 debuteren Steve Brown en Steve Farmer.

Volgens toernooi sponsor Bodog.com zijn favoriet Phil Taylor, Raymond van Barneveld, Simon Whitlock en James Wade. Volgende week zondag zullen we het weten, gezien het format kan de World Grand Prix voor een of meerdere verrassingen zorgen.

Bodog.com World Grand Prix speelschema:
Maandag 4 oktober
Eerste Ronde
18:00 Andy Smith tegen Jamie Caven
18:40 Terry Jenkins v Vincent van der Voort
19:20 Steve Brown tegen Steve Farmer
20:00 Adrian Lewis tegen Alan Tabern
20:40 Ronnie Baxter v Gary Anderson
21:20 Phil Taylor v Brendan Dolan
22:00 Kevin Painter v Mark Dudbridge
22:40 Mervyn King tegen Wayne Jones

Dinsdag 05 oktober
Eerste Ronde
18:00 Dennis Priestley v Andy Hamilton
18:40 Denis Ovens v Mark Walsh
19:20 Colin Osborne v Co Stompe
20:00 Colin Lloyd / Wes Newton
20:40 James Wade v Mick McGowan
21:20 Raymond van Barneveld tegen John Magowan
22:00 Simon Whitlock v Paul Nicholson
22:40 William O'Connor v Barrie Bates

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws