Nederlander Kevin "Hawk Eye" Doets met uitdagende loting op WK Darts PDC
PDC

Nederlander Kevin "Hawk Eye" Doets met uitdagende loting op WK Darts

Nederlander Kevin "Hawk Eye" Doets met uitdagende loting op WK Darts

Het aankomende WK Darts brengt voor de Nederlandse darter Kevin Doets een uitdagende loting met zich mee, zoals besproken in de podcast "Double Top", gepresenteerd door Damian Vlottes. De gasten, waaronder Mario "Super Mario" Vandenbogaerde en Jerry Hendriks, deelden inzichten over Doets uitdagingen.

Tijdens de podcast merkte Damian Vlottes op dat de loting voor Doets een zware opgave lijkt. Hij refereerde aan de woorden van Hendriks, die zelf ervaring heeft op het WK met wedstrijden van best-of-3 sets, terwijl dit WK wedstrijden van best-of-5 sets kent. Hendriks voegde toe: "Het spelen van twee wedstrijden op een avond kan een issue zijn."

Er werd uitgebreid gesproken over de zorgen omtrent spelers die twee keer op een avond moeten spelen. Kim Huybrechts had eerder in een andere podcast competitievervalsing genoemd vanwege deze situatie, een opvatting die ook gedeeld wordt door Vandenbogaerde.

Hendriks voegde eraan toe: "De PDC wilde hier ook vanaf. Voorheen speelde iedereen met een voorronde twee keer op een avond, maar nu is dat alleen nog de speler die tegen de wereldkampioen moet spelen op de openingsavond."

De experts benadrukten het belang van rust en een gedegen voorbereiding voor Doets, gezien de fysieke en mentale uitdagingen van het verlengde format van vijf sets op het WK Darts.

De gasten van de podcast, de Belgische speler Mario "Super Mario" Vandenbogaerde en Jerry Hendriks, benadrukten de zwaarte van Doets' loting. Vlottes merkte op: "Ik denk als je Stowe Buntz loot, die natuurlijk de kwartfinale van de Grand Slam heeft gehaald, en daarna de wereldkampioen Michael 'Bully Boy' Smith, dat we toch wel van een horror loting kunnen spreken." De gasten zijn echter optimistisch "Smith steekt niet in zijn beste vorm, ook de horde Buntz is te nemen voor "Hawk Eye" Doets die we echt goeie dingen hebben zien doen, hij in staat zal zijn om een sterke en opmerkelijke prestatie neer te zetten op het WK Darts."

Kijk en luister hieronder de volledige podcast van doubleTop.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws