Ondanks 9-darter en 170-finish spreekt men juist over deze actie van Luke Littler PDC
PDC

Ondanks 9-darter en 170-finish spreekt men juist over deze actie van Luke Littler

Ondanks 9-darter en 170-finish spreekt men juist over deze actie van Luke Littler

Op het PDC WK was hij de sensatie van het toernooi en dat het geen eendagsvlieg is bewees Luke Littler deze week op de Bahrain Darts Masters. Met een 9-darter tegen Nathan Aspinall, een 170-finish tegen Gerwyn Price en winst op Michael van Gerwen in de finale pakte hij de titel.

Ondanks deze uitzonderlijke prestaties spreekt men op social media met name over dit moment.

Ondanks 9-darter en 170-finish spreekt men juist over deze actie van Luke Littler

De omschrijving die erbij staat sluit volgens iedereen perfect aan bij iedere 16-jarige die door zijn moeder naar beneden wordt geroepen om te eten terwijl het nog niet op tafel staat.

Na afloop van het wereldkampioenschap bij de PDC, waarbij de 16-jarige onderuit ging tegen Luke Humphries in de finale, heeft Littler geen pijl meer aangeraakt. Hij is op vakantie gegaan met zijn familie om tot rust te komen en alles wat hem is overkomen even te laten bezinken.

Hij heeft tot slot van rekening niet alleen de finale gehaald en daarmee maar liefst 200.000 pond verdient, hij is ook de PDC Order of Merit binnen gekomen op de 31e positie en heeft een uitnodiging gehad voor de Premier League of Darts 2024.

Het leven van de 'scholier' is daarmee in één keer op zijn kop gezet en de massale aandacht kan een jongen dan maken of breken. Vooralsnog lijkt hij weinig last te krijgen van de druk die hij van buitenaf krijgt en benadrukt dit nogmaals door wederom de grote namen het nakijken te geven.

De sensatie van het moment zal ook naar Nederland komen en dus kun je hem al snel in levenden lijve zien. Op vrijdag 26 januari en zaterdag 27 januari wordt de Dutch Darts Masters 2024 gespeeld en hierbij is ook Luke Littler uitgenodigd.

De piepjonge profspeler begint nu aan zijn serieuze dartscarriere en de eerste twee toernooien mogen zonder twijfel een succes worden genoemd. Hij gooide in zijn 10e leg als professionele speler al een 9-darter en dat is niemand anders ooit zo snel gelukt.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws