Oost-Europese Eurotour qualifiers: Jiri Brejcha naar Rosmalen; ook Bialecki, Pratnemer & Grbavac plaatsen zich PDC
PDC

Oost-Europese Eurotour qualifiers: Jiri Brejcha naar Rosmalen; ook Bialecki, Pratnemer & Grbavac plaatsen zich

Oost-Europese Eurotour qualifiers: Jiri Brejcha naar Rosmalen; ook Bialecki, Pratnemer & Grbavac plaatsen zich

Afgelopen weekend stonden in Hongarije vier Eurotour qualifiers op het programma voor Oost-Europese darters zonder tourkaart. Ook voor het Dutch Darts Championship dat eind volgende maand in Rosmalen gehouden wordt was een plek te vergeven.

Allereerst was er een qualifier voor de Austrian Darts Open in Graz eind deze maand. Hierin was het de Kroaat Romeo Grbavac die onder meer Peter Strbik en Tytus Kanik versloeg onderweg naar de finale en daarin met 6-4 won van Vitezslav Sedlak om zich zo al voor zijn derde Eurotour van dit jaar te plaatsen.

Daarna werd een qualifier gespeeld voor de Baltic Sea Darts Open, begin volgende maand in Kiel. Hier kregen we een Poolse finale waarin Sebastian Bialecki in een beslissende leg Tytus Kanik met 6-5 wist te verslaan.

In de qualifier voor het Dutch Darts Championship hadden we een verrassende finale tussen de Hongaar Patrik Kovacs en de Tsjech Jiri Brejcha. Brejcha had al onder meer Andras Borbely, Alexander Masek en Gabor Jagicsa verslagen en won in de finale met 6-3 van Kovacs. Daarmee maakt Brejcha in Rosmalen zijn Eurotour debuut.

Tot slot was er nog een qualifier voor de European Darts Open die in juni wordt gespeeld in Leverkusen. Hierin versloeg Benjamin Pratnemer onder meer Roman Benecky en Tytus Kanik, en in de finale won de Sloveen ruim met 6-1 van de Pool Damian Palaszewski waarmee ook Pratnemer naar een Eurotour gaat.

Qualifier Austrian Darts Open Finale

Romeo Grbavac 6-4 Vitezslav Sedlak

Qualifier Baltic Sea Darts Open Finale

Sebastian Bialecki 6-5 Tytus Kanik

Qualifier Dutch Darts Championship Finale
Jiri Brejcha 6-3 Patrik Kovacs

Qualifier European Darts Open Finale

Benjamin Pratnemer 6-1 Damian Palaszewski

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws