Paul Lim laat oude tijden herleven, ook titels voor Mitsuhiko en Leung op PDC Asian Tour 19 tot en met 21 PDC
PDC

Paul Lim laat oude tijden herleven, ook titels voor Mitsuhiko en Leung op PDC Asian Tour 19 tot en met 21

Paul Lim laat oude tijden herleven, ook titels voor Mitsuhiko en Leung op PDC Asian Tour 19 tot en met 21

Afgelopen weekend stonden er weer drie PDC Asian Tours op het programma. De PDC Asian Tour is een van de PDC Tours. Deze staat uiteraard open voor alle Aziaten. Er is wel een kleine kanttekening, indien een Aziaat in de top 64 van de PDC staat of meer dan twee jaar een PDC-tourkaart heeft, is hij dat jaar niet speelgerechtigd op de PDC Asian Tour. Bangsaen in Thailand was het decor voor PDC Asian Tour 19 tot en met 22. Aan het eind van het jaar, na 24 toernooien, zal bekend worden welke vier Aziaten zich via de PDC Asian Tour voor het PDC WK kwalificeren.

De Japanner Tatsunami Mitsuhiko trok aan het langste eind op PDC Asian Tour 19. In de finale rekende hij met 5-2 af met Paolo Nebrida uit de Filipijnen. Eerder in het toernooi won Mitsuhiko onder anderen van landgenoten Toru Suzuki en Jun Matsuda, ook Reynaldo Rivera uit de Filipijnen kwam tekort tegen Mitsuhiko. Sarayut Ouamumpa was de beste speler uit het gastland met een plek bij de laatste 16.

Man Lok Leung uit Hong Kong won PDC Asian Tour 20. Paolo Nebrida uit de Filipijnen, nadat hij in de kwartfinale de koploper van de PDC Asian Tour Order of Merit Lourence Ilagan klopte, strandde wederom in de finale, ditmaal met 5-3. Leung won verder onder andere van Japanners Tatsunami Mitsuhiko, Toru Suzuki, landgenoot Lok Yin Lee en Reynaldo Rivera uit de Filipijnen. Wiwat Pannom was met een kwartfinaleplek de beste speler uit het gastland.

Paul Lim pakte de titel op PDC Asian Tour 21. Hierdoor liet de 69-jarige man uit Singapore zien het darten nog niet verleerd te zijn. Waar Lim bijna overal waar hij komt geliefd wordt, was dat dit weekend in Thailand wellicht iets anders. Op weg naar zijn titel bond hij met Vichai Rueangthong, Wiwat Pannom en Preecha Kroomkrong immers drie spelers uit het gastland aan de zegekar. Yoshihisa Baba, Man Lok Leung en Tomoya Goto moesten hun meerdere erkennen in de levende legende. Voor Paolo Nebrida was driemaal geen scheepsrecht, want wederom moest de man uit de Filipijnen genoegen nemen met zilver. PDC-tourkaarthouder Christian Perez wist op dit toernooi voor het eerst door te dringen tot de laatste acht.

PDC Asian Tour 19
Kwartfinale

Paolo Nebrida - Vic Erwin Buling 4-0
Tomoya Goto - Sandro Eric Sosing 4-3
Jun Matsuda - Alexis Toylo 4-3
Tatsunami Mitsuhiko - Reynaldo Rivera 4-3

Halve finale
Paolo Nebrida - Tomoya Goto 5-3
Tatsunami Mitsuhiko - Jun Matsuda 5-4

Finale
Tatsunami Mitsuhiko - Paolo Nebrida 5-2

Alle uitslagen PDC Asian Tour 19

PDC Asian Tour 20
Kwartfinale

Paolo Nebrida - Lourence Ilagan 4-2
Rosendo Lubaton - Wiwat Pannom 4-1
Reynaldo Rivera - Hubby Bryan Decena 4-2
Man Lok Leung - Lok Yin Lee 4-1

Halve finale
Paolo Nebrida - Rosendo Lubaton 5-2
Man Lok Leung - Reynaldo Rivera 5-2

Finale
Man Lok Leung - Paolo Nebrida 5-3

Alle uitslagen PDC Asian Tour 20

PDC Asian Tour 21
Kwartfinale

Lourence Ilagan - Sonny Millo Balagat 4-0
Paolo Nebrida - Alexis Toylo 4-3
Paul Lim - Man Lok Leung 4-1
Tomoya Goto - Christian Perez 4-3

Halve finale
Paolo Nebrida - Lourence Ilagan 5-4
Paul Lim - Tomoya Goto 5-3

Finale
Paul Lim - Paolo Nebrida 5-1

Alle uitslagen PDC Asian Tour 21

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws