PDC Women's Series 14: dubbelslag voor Greaves na zege op Sherrock in finale PDC
PDC

PDC Women's Series 14: dubbelslag voor Greaves na zege op Sherrock in finale

PDC Women's Series 14: dubbelslag voor Greaves na zege op Sherrock in finale

Dit weekend staan er in het Engelse Milton Keynes weer vier PDC Women's Series op het programma. Na de PDC Women's World Matchplay afgelopen week begint iedereen weer met een schone lei als het gaat om deelname aan de PDC Women's World Matchplay 2024. Daarnaast zijn de dames ook nog in volle strijd voor deelname aan het PDC WK. In principe mag de top twee van de PDC Women's Series Order of Merit naar Alexandra Palace afreizen, aangezien Greaves door haar titel vorige week in Blackpool al zeker is van deelname aan het PDC WK heeft het er alle schijn van dat de top 3 naar het WK mag. Tevens zullen de twee hoogst geklasseerde dames naar de Grand Slam of Darts gaan.

Na haar titel op PDC Women's Series 13 was het op het veertiende toernooi wederom World Matchplay kampioene Beau Greaves, die aan het langste eind trok. Het Engelse talent was onder anderen Robyn Byrne, Almudena Fajardo en Rhian O'Sullivan de baas, voordat in de finale Fallon Sherrock eraan moest geloven. Aileen de Graaf en Roos van der Velde waren de beste Nederlanders met een plek bij de laatste 16. Aileen strandde tegen Laura Turner na eerder in het toernooi onder anderen Anastasia Dobromyslova geklopt te hebben. Roos, de zus van PDC-tourkaarthouder Jurjen van der Velde, kwam te kort tegen Katie Sheldon na onder anderen Kelly Streef het nakijken gegeven te hebben.

PDC Women's Series 14
Laatste 16

Rhian O'Sullivan - Eleanor Cairns 4-1
Katie Sheldon - Roos van der Velde 4-2
Beau Greaves - Almudena Fajardo 4-0
Samantha Kirton - Maria O'Brien 4-1
Trina Gulliver - Tina Neylon 4-1
Lisa Ashton - Chris Savvery 4-0
Fallon Sherrock - Rebecca Hoyland 4-1
Laura Turner - Aileen de Graaf 4-3

Kwartfinale
Rhian O'Sullivan - Katie Sheldon 5-1
Beau Greaves - Samantha Kirton 5-2
Lisa Ashton - Trina Gulliver 5-1
Fallon Sherrock - Laura Turner 5-3

Halve finale

Beau Greaves - Rhian O'Sullivan 5-1
Fallon Sherrock - Lisa Ashton 5-3

Finale
Beau Greaves - Fallon Sherrock 5-1

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws