Players Championship 9 'Jarige James Wade pakt de winst' PDC
PDC

Players Championship 9 'Jarige James Wade pakt de winst'

Players Championship 9 'Jarige James Wade pakt de winst'

Tijdens het laatste Protour weekend wist tijdens Players Championship 8 Barney de finale te halen, de Hagenaar verloor met 8-3 van Adrian Lewis. Tijdens Players Championship 9 ging de Nederlander en vijfvoudig wereldkampioen op jacht naar de broodnodige ponden. In zijn farewell tour wil RvB het PDC WK halen maar tijdens PC9 wilde het niet vallen. Van Barneveld was met zichzelf in gevecht waarbij ook een materiaal wissel tijdens de wedstrijd niet mocht baten. Van Barneveld verloor met 6-4 van Engelsman Gary Eastwood in de eerste ronde.

Naast Corey Cadby die na meer dan een jaar weer terug is op de tour kwamen negentien Nederlanders in actie, tot de laatste 16 hebben we de Nederlands sprekende spelers gevolgd.

Aan de Protour doen 128-deelnemers mee, er is per speeldag 75000 pond te verdelen waarbij de winnaar er 10000 zal ontvangen.

Peter Snakebite Wright wisselde diverse keren van darts maar wist de eerste rond niet te overleven. De Schot kwam niet verder dan een gemiddelde van onder de 89 en verloor van Jamie Hughes. Ook Simon Whitlock sneuvelde in de eerste ronde, Kirk Shepherd was de horde die The Wizard niet kon nemen. Mike van Duivenbode liep tegen een 6-0 nederlaag aan in de eerste ronde, de Nederlander verloor van Dave Chisnall. Dirk van Duijvenbode stond oog in oog met Wattimena in ronde een maar verloor de beslissende leg waardoor The Machine gun door is.

Ook Premier League speler Mensur Suljovic ging in de eerste wedstrijd ten onder, de Oostenrijker trof Ross Smith die ruim 100 gemiddeld gooide met twee 13- een 14-darter en een 126-finish. De UK open kampioen Nathan Aspinall miste 12 wedstrijdpijlen waardoor de Rus Koltsov terug kon komen tot 5-5. Aspinall wist uiteindelijk toch nog tops te vinden voor de winst in de eerste ronde.

Ook Jeffrey de Zwaan die zijn Premier League debuut maakte in Ahoy Rotterdam heeft zich verslikt in ronde een. De Zwaan verloor van Peter Hudson met 6-4.

9-darter alert
Mark McGeeney heeft in zijn eerste wedstrijd tegen Adam Hunt in leg zeven een 9-darter gegooid, McGeeney won zijn duel met 6-3 en gooide de perfecte leg conventioneel via 180-180-141

De pijn van een wereldkampioen
Van Barneveld nam het in zijn eerste ronde op tegen Eastwood, de Hagenaar was wederom in gevecht met zichzelf en kwam 4-2 achter met een gemiddelde van nog geen 80. Na wat wisselen met zijn materiaal kwam RvB terug in de wedstrijd. In leg acht gooide de Hagenaar een 11-darter om 4-4 te maken. Drie pijlen missen doel in de negende leg waardoor Eastwood met zijn laatste pijl wel de dubbel raakt voor 5-4 en de break. Ook in de tiende leg komt Van Barneveld tekort waardoor Gary Eastwood een 72-finish gooit voor de winst.

Hoogste gemiddelde record
Michael van Gerwen is record houder met 123.40 in een wedstrijd, tot de zesde leg in het duel tussen Max Hopp en Glen Durrant kwam het record in gevaar. De Duitser Hopp stond 5-1 voor en leek niets te kunnen missen. Uiteindelijk wist Durrant zich nog vast te bijten in de wedstrijd waardoor het gemiddelde van The Maximiser iets zakte naar 110.5 Met een 11-13-14-11 en 11-darts leg kwam de Duitser op 5-1 omdat de vierde leg in 12-darts naar Durrant ging. Als de zevende leg ook in 12-darts naar Hopp was gegaan zou het record van Mighty Mike in gevaar gekomen zijn.

Danny Noppert was de beste Nederlander, de Fries kwam tot de laatste 16 waar hij verloor van Adrian Lewis. Noppie kwam 3-2 voor maar wist zijn voorsprong niet vast te houden, in een goede wedstrijd van beide gooide de Nederlander een sterke laatste leg maar Jackpot maakte het af in 13-darts, beide mannen gooide ruim 102 gemiddeld.

Steve West had een zeer goede run zaterdag tijdens PC9, de West telg wist de laatste vier te halen waarin hij goed speelde maar enkele cruciale dubbels miste. Hierdoor nam Bully Boy de halve finale over en wist deze vervolgens ook te winnen. 105.2 was het gemiddelde van Steve West en Smith gooide 107.3, dertien maximale 180-scores gooide beide mannen waarbij West ook nog een 164-finish en Smith een 124-finish wisten te gooien.

De finale van het negende Players Championship ging tussen Michael Smith en James Wade. Met een 124- en een 130-finish was de jarige Wade heer en meester. Smith kwam niet verder dan twee legs in de finale waarmee James Wade zijn eerste Players Championship titel van 2019 wist te pakken. The Machine stond 4 jaar droog, in 2015 won de linkshandige PC 13 in Wigan wat zijn laatste vloertitel was tot vandaag.

Eerste ronde 'Nederlands sprekende deelnemers'

Van den Bergh, Dimitri 6-4 Pallett, David
Van der Meer, Vincent 6-4 Kanik, Tytus
Chisnall, Dave 6-0 van Duivenbode, Mike
Ward, Harry 6-2 Van Baelen, Davy
Clemens , Gabriel 6-4 Nentjes, Geert
Eastwood, Gary 6-4 van Barneveld, Raymond
West, Steve 6-2 Stevenson, Simon
Huybrechts, Ronny 4-6 Michael, John
Zonneveld, Niels 6-4 Barnard, Michael
Meikle, Ryan 5-6 Klaasen, Jelle
Noppert, Danny 6-4 Kuivenhoven, Maik
Kamphuis, Vincent 4-6 Kist, Christian
De Zwaan, Jeffrey 4-6 Hudson, Peter
Robbe, Mario 6-2 Lewis, Jamie
Meulenkamp, Ron 3-6 Meeuwisse, Yordi
Hopp, Max 6-5 Worsley, Jonathan
van der Voort, Vincent 6-2 Temple, Terry
Wattimena, Jermaine 6-5 van Duijvenbode, Dirk
van de Pas, Benito 2-6 Tabern, Alan
Wilson, James 3-6 Huybrechts, Kim
Dekker, Jan 6-4 Robinson, Reece

Tweede ronde

Van den Bergh, Dimitri 4-6 Mansell, Mickey
Van der Meer, Vincent 6-2 King, Mervyn
West, Steve 6-2 McGeeney, Mark
Zonneveld, Niels 6-2 Marijanovic, Robert
Noppert, Danny 6-5 Dobey, Chris
Klaasen, Jelle 3-6 Pipe, Justin
Robbe, Mario 5-6 Hudson, Peter
Hopp, Max 6-3 Carlin, Gavin
van der Voort, Vincent 6-2 Cadby, Corey
Wattimena, Jermaine 6-4 Tabern, Alan
Huybrechts, Kim 6-1 Dekker, Jan

Derde ronde

Van der Meer, Vincent 4-6 Searle, Ryan
West, Steve 6-3 Evans, Ricky
Zonneveld, Niels 1-6 Smith, Ross
Noppert, Danny 6-3 Shepherd, Kirk
Hopp, Max 6-3 Durrant, Glen
van der Voort, Vincent 3-6 De Sousa, Jose
Wattimena, Jermaine 5-6 Huybrechts, Kim

Laatste 16

Smith, Michael 6 - 5 Chisnall, Dave
Aspinall, Nathan 5 - 6 West, Steve
White, Ian 6 - 4 Searle, Ryan
Smith, Ross 2 - 6 Beaton, Steve
Lewis, Adrian 6 - 5 Noppert, Danny
De Sousa, Jose 6 - 2 Huybrechts, Kim
Baker, Scott 6 - 5 Hopp, Max
Wade, James 6 - 3 Monk, Arron
 
Kwartfinale        
Wade, James 6 - 5 Lewis, Adrian
White, Ian 4 - 6 Smith, Michael
West, Steve 6 - 5 Beaton, Steve
De Sousa, Jose 5 - 6 Baker, Scott
 
Halve finale        
 West, Steve 5 - 7 Smith, Michael
 Wade, James 7 - 6 Baker, Scott
 
Finale        
 Smith, Michael (84.1) 2 - 8 Wade, James (98)

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws