4-nations tournament 'Nederland pakt 4x GOUD in Luxemburg' WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

4-nations tournament 'Nederland pakt 4x GOUD in Luxemburg'

4-nations tournament 'Nederland pakt 4x GOUD in Luxemburg'

In Kirchberg word dit weekend de 4-nations tournament gehouden. Het is alweer de vierde editie waarin Duitsland, Luxemburg, België en Nederland met elkaar de strijd aangaan. Vandaag is er in Luxemburg gestreden voor de overall titels die alle vier naar Nederland gingen. Zowel de heren, dames, junioren als de meisjes wisten goud te pakken, gefeliciteerd allemaal! Dit is voor het eerst in de geschiedenis dat Nederland alle overall titels weet te pakken.

Voor Nederland komen in actie: Martijn Kleermaker, Jeffrey Sparidaans, Willem Mandigers, Michel van der Horst, Wouter Vaes, Wessel Nijman, Levy Frauenfelder en Michael Busscher. Met in het dames team: Vanessa Zuidema, Astrid Trouwborst, Femke Herms, Anca Zijlstra. De jeugd selectie bestaat uit Ricardo van der Vloed, Kevin Lasker, Marcel Bus, Danny Jansen en Kyana Frauenfelder, Rosanne van der Velde.

Vorig jaar was vakantiepark 'de Schatberg' in Sevenum gastheer van de 4-nations tournament. Het werd een succes voor Nederland. Zo werden de titels gepakt bij de dames en de jongens. België pakte de herentitel en Duitsland werd kampioen bij de meisjes. Martijn Kleermaker, Priscilla Steenbergen, Jurjen van der Velde en Christina Schuler wisten de individuele titels te winnen in Sevenum. Zou Martijn Kleermaker zijn titel dit jaar kunnen prolongeren?

Updates
Omstreeks 11 uur is er begonnen met de single wedstrijden waarin spelers van de vier verschillende teams het tegen elkaar opnemen. De oranje ploeg is sterk begonnen. De dames wisten 24 van de 30 legs tegen Luxemburg te pakken en de heren 55 van 72 legs ook tegen Luxemburg. De beide meiden wonnen 10 van 14 legs tegen Duitsland en de junioren 26 van 28 legs tegen België.

Tegen Duitsland wisten de oranje leeuwen 45 van de 72 legs te pakken en de junioren 23 van de 28 ook tegen Duitsland. De meiden kwamen uit tegen Belgie en wonnen 13 van de 14 legs.

In de tweede wedstrijd kwamen de oranje leeuwinnen uit tegen Belgie, de Nederlandse dames wonnen 24 legs terwijl Belgie er 6 wist te winnen.

De volgende horde bij de dames is met 17-11 gewonnen van Duitsland. De junioren hebben met 13-1 België verslagen en de meisjes van oranje speelden gelijk tegen Duitsland.

De heren hebben hun laatste single wedstrijden gespeeld tegen Belgie en verkleinen het gat met Belgie door te winnen met 38-34. De meisjes winnen opnieuw overtuigend van Belgie met 12-2. en de jongens nemen het op tegen Duitsland.

Artikel gaat onder de tweet verder..

Met een klinkende 12-2 overwinning op gastland Luxemburg beginnen de Nederlandse dames ijzersterk aan de koppels. Ook de heren winnen van Luxemburg met 28-8 en staan nu 6 los op Belgie. De meisjes doen ook goede zaken, Kyana Frauenfelder en Rosanne van der Velde winnen met 7-0 van Belgie.

De oranje mannen vergroten hun voorsprong op België. Ze winnen het onderlinge duel met 21 - 5. De dames winnen 9 - 5 van Duitsland en pakken een beslissende voorsprong op Duitsland. Hiermee hebben de oranje leeuwinnen voor de laatste wedstrijden gespeeld zijn goud binnen. Ook de junioren Ricardo van der Vloed, Kevin Lasker, Marcel Bus en Danny Jansen nemen het goud mee naar Nederland, ze wonnen met 9-5 van Duitsland.

Kyana en Rosanne verliezen 4-3 van de Duitse meiden maar pakken toch goud! Ook de dames Vanessa Zuidema, Astrid Trouwborst, Femke Herms en Anca Zijlstra pakken goud. Ze wonnen de laatste wedstrijd met 12 tegen 2 van Belgie.

Als laatste pakken ook de heren goud waarmee zowel bij de heren, dames, junioren en meisjes goud een feit is! In de laatste wedstrijd versloegen de mannen met 26-10 Duitsland.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws