Premier League avond 2 in Berlijn: Van Gerwen verslaat Littler in spannende finale PDC
PDC

Vanavond is het tijd voor speelweek twee in de PDC Premier League. Michael van Gerwen is de enige Nederlander, maar verder komen ook weer de twee debutanten in actie: wereldkampioen Luke Humphries en tienersensatie Luke Littler.

Van Gerwen opende de avond meteen tegen Nathan Aspinall, die een 4-1 voorsprong pakte maar volledig wegviel waarna Van Gerwen nog met 6-4 won. Vervolgens zagen we een herhaling van de finale van vorige week: Michael Smith tegen Gerwyn Price het werd een heerlijke wedstrijd met twee 170-finishes die Smith in de decider naar zich toe trok.

In de derde partij kwam Littler in actie tegen Rob Cross die hij met 6-5 versloeg, waarna Humphries het nog opnam tegen Peter Wright, die een stuk beter speelde dan vorige week maar wel verloor met 4-6.

In de halve finales kregen we twee beslissende legs. Allereerst nam Van Gerwen wraak op Smith en won hij dit keer de beslissende leg tussen hen. Daarna was het Littler die weer van Humphries won, en daarmee de finale van avond twee haalde.

In die finale werd het voor de vijfde keer deze avond 5-5, waarna Van Gerwen profiteerde van twee gemiste matchdarts van Littler en via dubbel 4 de dagoverwinning pakte.

Kwartfinales:

Van Gerwen (100.30) 6-4 Aspinall (93.81)
Aspinall knalde uit de startblokken en pakte meteen de break voor 2-0. Via een 12-darter maakte Aspinall zelfs 3-0. Van Gerwen hield wel nog de eigen leg voor 3-1 maar met een 100-finish knalde 'The Asp' door naar 4-1. Van Gerwen maakte met een 120-finish 4-2 en door missers van Aspinall kwam 'Mighty Mike' via de dubbel 14 zelfs terug tot 4-3. Via een 73-finish werd het 4-4 waarna Van Gerwen bij 5-4 voor het eerst op voorsprong kwam. De Nederlander pakte via dubbel 12 zijn vijfde leg op rij en maakte daarmee de 6-4 comeback overwinning compleet.

Price (102.80) 5-6 Smith (101.35)
Price brak meteen met een 76-finish en met een 80-finish maakte hij 2-0. Vanaf 3-0 brak Smith wel weer terug voor 3-1. Daarna knalde de Engelsman er uit het niets een 170-finish in voor 3-2, waarna hij gelijk maakte bij 3-3. Beide spelers hielden hun leg voor 4-4. Via een 170-finish van Price werd het vervolgens ook 5-5, maar was het toch Smith die de wedstrijd met 6-5 binnensleepte.

Littler (104.20) 6-5 Cross (95.20)
Via een 130-finish pakte Littler de 2-1 voorsprong waarna hij ook brak naar 3-1. Cross brak met een 68-finish echter weer terug naar 3-2 en met een 72 checkout maakte hij ook meteen 3-3. Met een 144-finish maakte 'Voltage' twee legs later ook 4-4, maar het was Littler die via een 13-darter weer op voorsprong kwam. Cross zorgde via dubbel 2 voor de tweede beslissende leg op rij, die via dubbel 15 naar Littler ging.

Humphries (103.63) 6-4 Wright (94.19)
Humphries begon sterk met een 13-darter waarna ook Wright de eigen leg hield voor 1-1. Vanaf 2-2 pakte Wright zelfs de break voor 3-2 maar miste vervolgens dubbels waarna Humphries er toch 3-3 van maakte. Vervolgens werd het ook 4-4 maar in leg 10 was het een 11-darter van 'Cool Hand Luke' voor een 6-4 overwinning.

Halve finales:

Van Gerwen (107.10) 6-5 Smith (98.17)
Bij een stand van 1-1 pakte Van Gerwen de break en die verzilverde hij ook voor 3-1. In leg 5 miste Smith de dubbels waarna de Nederlander doorstoomde naar 4-1. Smith brak echter en kwam toch terug tot 4-3 en brak opnieuw voor 4-4. Daarna pakte 'Bullyboy' alweer zijn vierde leg op rij en kwam hij dus zelfs 5-4 voor, maar was het Van Gerwen die met een 80-finish de 5-5 maakte. In de beslissende leg was het 'Mighty Mike' die een 12-darter gooide voor de 6-5 overwinning, en een plek in de finale van avond 2.

Humphries (103.86) 5-6 Littler (98.78)
Beide spelers hielden hun eigen leg waarna Littler de 2-1 voorsprong pakte. Vanaf 2-2 was het wel Humphries die de break pakte en via een 12-darter ook 4-2 maakte. Littler kwam daarna terug tot 4-4. 4-4 werd ook 5-5, waarna Littler via dubbel 10 toch nog voor de derde keer op rij van Humphries won.

Finale:

Van Gerwen (101.07) 6-5 Littler (100.28)
Littler pakte via een 94-finish meteen de break. Daarna hielden beiden hun eigen leg voor 2-1, waarna Van Gerwen via dubbel 16 weer terugbrak voor 2-2. 2-2 werd 3-3 en daarna ook 4-4. Littler kreeg vervolgens 1 pijl voor 5-4 maar miste waarna Van Gerwen de 5-4 voorsprong pakte. Via een 72-finish maakte Littler er voor de vijfde keer deze avond 5-5 van, en kreeg in de beslissende leg twee matchdarts. Littler miste echter waarna Van Gerwen met zijn laatste pijl 25 uitgooide en zo de 6-5 overwinning pakte. Daarmee pakt Van Gerwen vijf belangrijke punten in deze Premier League.