Premier League: Nederlagen voor Van Gerwen en Van Barneveld PDC
PDC

Premier League: Nederlagen voor Van Gerwen en Van Barneveld

Premier League: Nederlagen voor Van Gerwen en Van Barneveld

De vierde speelweek van de Premier League was geen succes voor de Nederlanders. Michael van Gerwen verloor met ruime cijfers van James Wade terwijl Van Barneveld de voorsprong tegen Michael Smith niet wist door te trekken.

Het was ook niet de avond van Gerwyn Price die een 9-darter miste en een punt verloor aan Luke Humphries. En het was al helemaal niet de avond van Daryl Gurney die slechts 1 leg wist te pakken tegen Rob Cross.

Mensur Suljovic zal wel tevreden terug kijken op deze avond. Hij wist namelijk zijn eerste Premier League-overwinning binnen te halen tegen Peter Wright.

Premier League speelweek 4
Luke Humphries (101,30) 6-6 Gerwyn Price (99,94)
Op papier zou dit duel overtuigend gewonnen moeten worden door de in vorm verkerende Gerwyn Price. Hier leek het ook op uit te draaien toen de man uit Wales goed uit de startblokken ging en zelfs mocht aanleggen voor een 9-darter.

Maar Humphries wist vriend en vijand te verrassen met finishes van 161 en bijna een 170-finish. Hij vocht zich zelfs naar een 5-4 en 6-5 voorsprong waarbij een 148-finish op dubbel 14 werd gemist voor de winst. Via een 76-finish sleepte Price nog een punt uit dit vermakelijk duel.

Daryl Gurney (90,35) 1-7 Rob Cross (102,16)
Vorige week werd Rob Cross bijna met 7-0 van het bord geveegd door Michael van Gerwen en vanavond had hij zelf de kans om deze tik uit te delen. Evenals Van Gerwen slaagde Cross er niet in maar aangezien Gurney niet thuis gaf was de 7-1 overwinning via onder andere een 153-finish wel een feit voor Voltage.

Mensur Suljovic (98,27) 7-4 Peter Wright (97,23)
De Oostenrijker kwam in dit duel op een comfortabele 6-1 voorsprong met onder andere een 121-finish. Even leek hij net als een duel eerder op de avond te eindigen in 7-1, maar Snakebite vocht terug. Wright kwam nog tot 4-6 maar toen was het Suljovic die via dubbel 8 zijn eerste Premier League-overwinning veilig stelde en daarmee Wright zijn eerste nederlaag bracht.

Michael van Gerwen (94,33) 3-7 James Wade (96,65)
Het was niet de avond van Michael van Gerwen. Hij kwam op een voorsprong van 1-0, 2-1 en 3-2 met onder andere een 124-finish. Daarna werd een 170-finish gemist en gingen er vijf legs op rij naar The Machine die met onder andere een 121-finish een pak slaag uitdeelde aan de Nederlander. Het gemiddelde van 94,33 was voor Van Gerwen de laagste in de Premier League sinds 2015.

Michael Smith (98,79) 7-4 Raymond van Barneveld (94,38)
Van Barneveld begon voortvarend aan zijn duel met Smith die eerder deze week nog onder het mes ging. Hij kwam op een 3-1 voorsprong maar kwam vervolgens alsnog in de problemen en wist vanaf dat moment nog maar 1 leg te pakken.

Hierdoor is de Hagenaar nu de hekkensluiter van de Premier League rankingstand.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws