Raymond van Barneveld heeft een streep gezet door samenwerking op weg naar het WK PDC
PDC

Raymond van Barneveld heeft een streep gezet door samenwerking op weg naar het WK

Raymond van Barneveld heeft een streep gezet door samenwerking op weg naar het WK

Het PDC WK staat voor de deur en Raymond van Barneveld is erop gebrand om de wereld nog een keer te laten zien wat hij in huis heeft.

Hiervoor had hij een team om zich heen verzameld maar daar is nu een einde gekomen zo laat hij weten.

Raymond van Barneveld heeft een streep gezet door samenwerking op weg naar het WK

Van Barneveld vormde dit team samen met coach Iwe Kuitert, manager Ben de Kok en Jeffrey de Zwaan. Het was uitgerekend Kuitert die Barney weer aanspoorde om de pijlen weer op te pakken en hij vond de motivatie weer terug. Daar is nu dus net voor het PDC WK 2024 een einde aan gekomen.

Vergeet niet om ook tijdig je voorspellingen in te vullen op www.poules.com/dartfreakz

Tijdens het aanstaande WK heeft Van Barneveld daardoor even geen coach maar na het WK gaat hij daar wel weer naar op zoek.

"Mensen met dartskennis die er ook de tijd voor vrij kunnen maken, liggen niet voor het oprapen. Een klik? Dat vind ik niet zo belangrijk. Met mij valt soms toch niet te werken," aldus Barney.

Met het einde aan deze samenwerking komt er dus geen einde aan de wens van Van Barneveld om zijn carrière als professionele dartspeler voort te zetten. Na 2019 zette de vijfvoudig wereldkampioen een punt achter zijn loopbaan aan het dartbord maar na 9 maanden kwam hij terug op dat besluit.

Met het nieuwe team vond hij de motivatie om er nog een keer vol voor te gaan met wisselend succes. Op de Grand Slam of Darts kende hij een opleving met overwinningen op Dave Chisnall, Gerwyn Price en Ted Evetts in de groepsfase.

In de kwartfinale wachtte vervolgens opnieuw Gerwyn Price, de titelverdediger en nummer een op de PDC Order of Merit van dat moment. Aanvankelijk stond Van Barneveld 3-8 achter, maar uiteindelijk wist hij de partij toch met 16-13 te winnen. Met dit resultaat bereikte Van Barneveld zijn eerste halve finale op een hoofdtoernooi sinds het PDC World Darts Championship 2017 en daarmee ook sinds zijn terugkeer op het professionele circuit in 2021. Michael Smith bleek uiteindelijk met 16-12 te sterk.

Dat hij er ook plezier in heeft blijkt wel uit dit moment waarin hij op Michael van Gerwen een koekje van eigen deeg geeft nadat hij hem had verslagen op de European Darts Masters.

Hij heeft zich weer terug naar de top gevochten en staat daarom weer aan de start van het PDC WK 2024.

4 claps
2 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws