Zaterdagmiddag Lakeside WDF WK: De Graaf en Van der Velden naar WK finale WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Zaterdagmiddag Lakeside WDF WK: De Graaf en Van der Velden naar WK finale

Zaterdagmiddag Lakeside WDF WK: De Graaf en Van der Velden naar WK finale

Vanmiddag gaat het WDF WK van 2023 verder in Lakeside. Zaterdag staan alle halve finales op de planning, bij zowel de heren als de dames en ook de jongens gaan vandaag van start.

De middag begon meteen met een Nederlander: de 15-jarige Bradley van der Velden nam het op tegen leeftijdsgenoot Mats Theobald uit Duitsland. Van der Velden hield het hoofd koel en behaalde de finale na een 2-0 overwinning.

Vervolgens kregen we meteen nog een Nederlandse speler op het iconische podium: Aileen de Graaf wist voor het eerst de WK finale te halen en nam daarmee wraak door te winnen van viervoudig wereldkampioen Lisa Ashton, die haar in de halve finales van 2017 nog te sterk af was. De middag wordt afgesloten met een heren halve finale tussen Dennis Nilsson en de nummer 1 geplaatst Andy Baetens uit België.

Bradley van der Velden (74.55) 2-0 (3-2, 3-1) Mats Theobald (67.07)
Van der Velden begon sterk aan de wedstrijd, en hield de eigen leg. Theobald deed hetzelfde voor 1-1, waarna Van der Velden met een 60-finish 2-1 maakte. Theobald maakte opnieuw gelijk en in de beslissende leg was het dan weer de jonge Nederlander die toesloeg en met een 14-darter knap de eerste set pakte. In de tweede set pakte Van der Velde meteen de eerste break van de wedstrijd. Na gemiste dubbels brak Theobald echter meteen terug tot 1-1, waarna Van der Velden een derde break op rij pakte voor 2-1. Via dubbel 9 maakte de Nederlander het vervolgens af en pakte hij een 2-0 overwinning om de finale van het jongens WK te halen.

Aileen de Graaf (77.04) 3-1 (3-``1, 1-3, 3-2, 3-0) Lisa Ashton (74.17)
De Graaf begon sterk en plaatste meteen de break voor de 2-0 voorsprong. Via een 72-finish pakte Ashton haar eerste leg, maar met een 58-finish was het De Graaf die de eerste set pakte. In set 2 was het juist Ashton die de break voor 2-0 pakte. Via dubbel 8 brak de Nederlandse meteen terug, waarna Ashton met een 106-finish alsnog de set pakte voor 1-1. In de derde set kwam er voor het eerst een beslissende leg aan te pas. Daarin miste Ashton maar liefst zes pijlen voor de set waarna De Graaf haar derde pijl wel raakte en de 2-1 voorsprong pakte. In set 4 miste Ashton opnieuw cruciale dubbels waarna De Graaf met een 16-darter 2-0 voor kwam. Via een tweede 16-darter op rij pakte de Nederlandse de 3-1 overwinning en plaatste ze zich voor haar eerste WK-finale.

Andy Baetens (94.13) 5-2 (2-3, 3-0, 2-3, 3-0, 3-0, 3-1, 3-2) Dennis Nilsson (86.42)
De wedstrijd begon met twee breaks waarna beiden de eigen leg hielden. In leg 5 was het Nilsson die met zijn achtste pijl op de dubbel de set pakte. In set 2 was het echter Baetens die via een 14-darter 2-0 voor kwam, en met een 13-darter de set pakte voor 1-1. In de derde set werden de eigen legs gehouden tot 2-2 waarna de Zweed de 2-1 voorsprong pakte. In set 4 pakte Baetens met een 14-darter de break waarna hij de set eenvoudig met 3-0 pakte en het weer helemaal gelijk stond bij 2-2. Baetens knalde uit de startblokken na de tweede pauze: de Belg begon met 6 perfecte pijlen en gooide uiteindelijk een 14-darter. Dankzij een 15 en 11-darter pakte Baetens eenvoudig de vijfde set en kwam zo 3-2 voor. Nilsson mocht in set 6 nog een legje winnen maar voor de derde set op rij was het de Belg die er drie pakte. De zevende set stond 1-1 waarna het nu Nilsson was met 7 perfecte pijlen. Uiteindelijk stond het 2-2 waarna Baetens zich via dubbel 10 plaatste voor de WK finale.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws