Russ Bray was terug op de US Darts Masters maar hij had wel dit opmerkelijk moment PDC
PDC

Russ Bray was terug op de US Darts Masters maar hij had wel dit opmerkelijk moment

Russ Bray was terug op de US Darts Masters maar hij had wel dit opmerkelijk moment

Russ Bray is na 27 jaar met pensioen en nam in december afscheid met zijn laatste optreden op het PDC WK.

Dit weekend was hij weer van de partij op de US Darts Masters en naast het feit dat veel kijkers waren blij om het bekend gezicht weer terug te zien waren er ook een paar kritische reacties naar aanleiding van dit moment.

download 32

Als scheidsrechter kan je natuurlijk een keer een rekenfout maken maar dat was hier niet aan de orde. Het gaat erom dat hij de laatste pijl mee telt terwijl dit volgens veel kijkers onterecht is. Andere scheidsrechters van de PDC hebben eerder bij vergelijkbare momenten anders geoordeeld.

En dat is voer voor discussie want het mag niet zo zijn dat de keuze van een bepaalde scheidsrechter van invloed is op de uitkomst van de wedstrijd. Op dit moment gebeurde het niet op een cruciaal moment en was er ook geen herkansing voor Humphries maar was dit gebeurt in de beslissende leg van een finale dan had de vlag er heel anders bijgehangen.

Het feit dat Russ Bray ondanks zijn pensioen toch van de partij was komt omdat hij nog wel actief is op de World Series of Darts. En dat hij daarvoor graag in actie komt op de US Darts Masters heeft nog een extra reden.

The Voice zou namelijk nog heel graag iets meemaken tijdens zijn partij op het podium in Amerika. Hij mist namelijk nog één streepje op zijn afvinklijst en dat is een 9-darter.

In 4 van de 5 continenten in de wereld heeft hij een 9-darter mogen callen en de verenigde staten van Amerika ontbreekt hier nog bij. Dit weekend was het niet raak voor Russ Bray en dus blijft deze nog steeds open staan. Volgend jaar is er een nieuwe kans voor de gepensioneerde scheidsrechter en dus is de kans groot dat we hem dan weer terug zien in de hoop het laatste vinkje op zijn wensenlijst door te zetten.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws