Bahrain Darts Masters: Smith wint in Bahrein tweede titel van het jaar PDC
PDC

Bahrain Darts Masters: Smith wint in Bahrein tweede titel van het jaar

Bahrain Darts Masters: Smith wint in Bahrein tweede titel van het jaar

Vanmiddag vanaf 17:00 uur Nederlandse tijd wordt het slot van de Bahrain Darts Masters gespeeld. De kwartfinales worden gespeeld en aansluitend worden ook de halve finales en finale afgewerkt. Inmiddels zijn de eerste wedstrijden gespeeld en de uitslagen zijn hier onder te vinden.

Vrijdag 13 januari (vanaf 17:00 uur NL tijd)
Kwartfinales
Michael Smith v Dimitri Van den Bergh 6-4
Luke Humphries v Raymond van Barneveld 5-6
Peter Wright v Rob Cross 5-6
Gerwyn Price v Jonny Clayton 6-4

Halve finale
Smith v Van Barneveld 7-5
Cross v Price 7-3

Finale
Smith v Price 8-6

Kwartfinales:
Michael Smith (84.59) 6-4 Dimitri van den Bergh (86.80)
De eerste break van de wedstrijd was voor Van den Bergh, die daarmee op 2-1 kwam. Hij kwam zelfs op 3-1. Maar hierna begon Smith beter te gooien en legs te pakken. Dit begon met terugkomen tot 3-3. Maar toch kwam Van den Bergh weer met 4-3 voor en leek hij dus een belangrijke leg in de wedstrijd te pakken. Daarna pakte de Belg echter geen leg meer en ging Smith er met de winst vandoor.

Raymond van Barneveld (101.10) 6-5 Luke Humphries (96.28)
Het leek een hele makkelijke overwinning te worden voor 'Cool hand Luke'. Hij kwam met 4-0 voor tegen Barney en leek naar de halve finale te gaan. Maar hierna begon Van Barneveld echt goed te gooien. Met een 13-darter, gevolgd door een 11-darter en een 12-darter kwam Van Barneveld steeds beter in de wedstrijd. De comeback maakte hij compleet door met 6-5 te winnen.

Rob Cross (88.50) 6-5 Peter Wright (93.88)
Cross begon goed door de eerste twee legs te pakken. Vervolgens behield hij de twee legs voorsprong steeds bij 3-1 en 4-2 voor. Hij kwam ook met 5-2 voor en dus leek het makkelijk te gaan voor Cross. Maar Wright pakte ineens drie legs op rij waardoor een beslissende leg nodig was. Deze leg ging in 15 darts naar Cross, die daarmee door is naar de halve finale.

Gerwyn Price (101.23) 6-4 Jonny Clayton (98.12)
Een goed begin en twee 100+-finishes leverde Clayton een 2-0 voorsprong op. Maar hierna kreeg Price de smaak te pakken en pakte hij vier legs op rij. Vanuit deze 4-2 voorsprong voor Price kwam Clayton dan weer terug tot 4-4. Price bleek toch de sterkste en pakte dan weer de laatste twee legs.

Halve finales:
Raymond Van Barneveld (95.81) 5-7 Michael Smith (98.28)
Beide spelers speelden erg sterk. Hierdoor ging het gelijkop dit duel. Het stond heel erg lang gelijk. Bij een stand van 6-4 voor Smith, leek de Engelsman de winst te pakken. Maar een matchdart gemist en Van Barneveld kwam terug tot 6-5. Maar helaas kon Barney niet terugkomen tot 6-6 en is Smith door naar de finale.

Gerwyn Price (94.14) 7-3 Rob Cross (96.73)
Price schoot uit de startblokken en kwam 3-0 voor. Hierna pakte Cross wel wat legs maar kwam hij eigenlijk niet in de buurt van Price. De Welshmen bleek gewoon beter en mag zich melden in de finale tegen Smith.

Finale:
Gerwyn Price (97.88) 6-8 Michael Smith (96.77)
Heel het duel ging gelijk op tussen beide heren. Pas vanaf de stand van 3-3 wist er iemand afstand te nemen van zijn tegenstander en dat was Smith. Hij liep uit naar 6-3 voor en zelfs 7-3. Echter pakte Price daarna weer twee legs op rij en was dus nog niets beslist. Price kwam zelfs terug tot 7-6 en dus was het weer heel erg spannend. Maar de wedstrijd ook daadwerkelijk winnen lukte Price niet. Smith won en pakt zo alweer zijn tweede titel van het jaar.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws