Taiwan, Maleisië en Singapore met Lim & Lim geplaatst voor World Cup of Darts PDC
PDC

Taiwan, Maleisië en Singapore met Lim & Lim geplaatst voor World Cup of Darts

Taiwan, Maleisië en Singapore met Lim & Lim geplaatst voor World Cup of Darts

Drie Aziatische landen konden zich afgelopen weekend plaatsen voor de PDC World Cup of Darts via een qualifier.

Onder meer Japan, China, Bahrein en Hongkong waren automatisch al geplaatst voor de World Cup maar hier kwamen dus drie landen bij.

Het toernooi begon met twee poules waarvan de twee beste landen doorgingen naar de finales. In de eerste poule won Thailand en Taiwan ging ook door. Daarmee waren Mongolië, Brunei en de Verenigde Arabische Emiraten uitgeschakeld.

In de tweede poule was Maleisië de winnaar, terwijl Singapore met Paul Lim en Harith Lim als tweede doorging. Zuid-Korea en India met onder meer Nitin Kumar vielen af in deze poule.

In de finales kwam er tussen Taiwan en Maleisië een beslissende leg aan te pas. Deze werd gewonnen door Taiwan waardoor Pupo Teng Lieh en An Sheng Lu historie schrijven als eerste koppel uit Taiwan dat aan de World Cup meedoet.

In de tweede finale was het Singapore dat Thailand met 5-3 versloeg. Daarmee gaan de 70-jarige Paul Lim en zijn koppelmaat Harith Lim opnieuw voor Singapore naar de World Cup.

De verliezende finalisten kregen nog een kans voor de laatste World Cup plek, dit ging dus tussen Maleisië en Thailand. Maleisië won eenvoudig met 5-0.

Daarmee zien we Thailand in tegenstelling tot vorig jaar niet terug op de World Cup, terwijl Maleisië na tien jaar eindelijk weer terugkeert, met Mohd Nasir Bin Jantan en Siik Hwang Wong.

Finales

Taiwan 5-4 Maleisië
Singapore 5-3 Thailand
Maleisië 5-0 Thailand

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws