The Masters kwartfinales: Michael van Gerwen en Dimitri van den Bergh naar de semi PDC
PDC

The Masters kwartfinales: Michael van Gerwen en Dimitri van den Bergh naar de semi

The Masters kwartfinales: Michael van Gerwen en Dimitri van den Bergh naar de semi

Zondagmiddag begon de laatste dag van The Masters in Milton Keynes met de kwartfinales.

Michael van Gerwen kwam in de derde partij uit tegen Dave Chisnall. De middag begon met het duel tussen Stephen Bunting en Peter Wright. Nathan Aspinall en Daryl Gurney gingen de strijd met elkaar aan. De kwartfinales werden afgesloten met de partij tussen de Belg Dimitri van den Bergh en Damon Heta.

Hieronder zijn alle verslagen te zien. De kwartfinales werden gespeeld over best of 19 legs cq first to 10 legs. Het toernooi is live te zien op ViaPlay.

Kwartfinales

Stephen Bunting 1(100.92) 0-2 Peter Wright (83.30)
Bunting begint en behoudt de openingsleg met d8. Snakebite maakt gelijk met d14 en breekt daarna. Met o.a. finishes van 104 en 122 en enkele 180-ers wordt het ruim 7-1 voor de voormalig Lakeside kampioen. In leg 9 kan de Schot eidnelijk weer een leg winnen. Maar hier blijft het bij. DE overige legs zijn een prooi voor Bunting die ook nog een 121 finish benut.


Nathan Aspinall (91.48) 10-9 Daryl Gurney (92.08)
Nathan Aspinall mag beginnen. Hij weet zijn leg te behouden met d5. Gurney maakt gelijk. Na de 4-1 voorsprong van Aspinall pakt de Noord-Ier zijn tweede leg met een 126 finish. Als Gurney in de volgende leg 180 gooit, beantwoordt Aspinall met ook de maximale score en hij trekt aan het langste eind met d8. Hij komt op 6-3 maar Gurney knokt en laat een gelijkspel van 6-6 noteren en komt daarna voor de eerste keer op voorsprong. Het wordt 8-8, nu zijn de heren aan elkaar gewaagd. Een beslissend eleg is nodig waarin Asoinall met d5 er met de winst vandoor gaat.

Michael van Gerwen (102.38) 10-4 Dave Chisnall (96.65)
De Engelsman staat als eerste aan de oche. Ondanks de maximale score wordt hij gebroken. Van Gerwen breekt met o.a. 2 x 105 scores, 129 en tops. Met een 101 finish verdubbelt Mighty Mike zijn voorsprong en daarna komt hij op 4-0. Met zijn 81 finish is Chizzy op het scorebord, waarna hij breekt met een 82 finish. Van Gerwen breekt meteen terug. Van Gerwen start met 180 en wint bde leg met tops. Chisnall pakt zijn derde leg maar ziet zijn opponent daarna op 9-3 komen, de uitschakeling is nabij. Chisnall verlengt de partij met d16 maar hier blijft het bij. Mighty Mike belandt in de semi met een 13-darter.

Dimitri van den Bergh (87.45) 10-7 Damon Heta (90.39)
De Belg behoudt de eerste leg en daarna breekt hij met zijn tweede D4 finish op rij. Heta breekt meteen terug met zijn 143 checkout en brengt de stand daarna in evenwicht. Van den Bergh laat 4-2 noteren waarna de Australiër zijn achterstand verkleint naar 1 leg. Na 4-4 komt The Heat voor de eerste keer op voorsprong, ook breekt hij terug. Van den Bergh breekt wederom en brengt de stand ook wederom in evenwicht. Dit doet hij via tops. Ook in leg 12 is de stand gelijk. Na 9-6 heeft DreamMaker nog een leg nodig voor de winst. Heta pakt nog zijn 7e leg, in de volgende leg is Van den Bergh verzekerd van de semi.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws