Titelverdediger Van Barneveld met veel zelfvertrouwen naar de GSoD PDC
PDC

Titelverdediger Van Barneveld met veel zelfvertrouwen naar de GSoD

Titelverdediger Van Barneveld met veel zelfvertrouwen naar de GSoD

Titelverdediger Raymond van Barneveld gaat de komende Grand Slam of Darts met heel veel zelfvertrouwen in en hoopt op 17 november wederom met de beker in handen te staan. Van Barneveld won zijn eerste major in ruim vijf jaar door op de Grand Slam of Darts 2012 van landgenoot Michael van Gerwen te winnen. Vanaf zijn Grand Slam titel is weer op de goede weg. Hij kwam op enkele tv toernooien tot de halve finales, ook heeft hij zijn zelfvertrouwen terug.

'Ik heb heel goed in Schotland gespeeld en dat heeft mij veel zelfvertrouwen gegeven zegt van Barneveld. Zelfvertrouwen is heel belangrijk in deze sport. Na de overwinning op de Grand Slam of Darts 2012 geloofde ik weer in mezelf en ik heb het sindsdien niet slecht gedaan. Na The Masters is mijn zelfvertrouwen wederom gestegen. Niet alleen omdat ik Michael heb verslagen, maar ook door mijn overwinning op Dave Chisnall die heel goed speelde. Ook heb ik het Adrian moeilijk gemaakt in de halve finale. Ik ben zeker op de goede weg en met het WK voor de deur, heb ik mijn zelfvertrouwen op het cruciale moment in het jaar terug. Ik heb altijd het geloof in een zesde wereldtitel. Ik speel goed, dus je weet het maar nooit. Het kan gebeuren, maar ik moet eerst een titel verdedigen.

Raymond van Barneveld wordt in de groepsfase van de Grand Slam of Darts vergezeld door Mervyn King, Ricky Evans en Tony O'Shea. De Nederlander laat zijn licht over zijn groepsgenoten schijnen. 'Ik heb jaren niet tegen Tony gespeeld. Hij is een top BDO speler, ik ben dus heel enthousiast om tegen hem te spelen. Ricky is de runner-up van het Jeugd Wereldkampioenschap en hij bereikte de finale op de afgelopen Pro Tour, hij is dus een speler om rekening mee te houden. Mervyn King doet het altijd goed, maar met mijn huidige vorm verwacht ik de groepsfase wel door te komen. Ik ga dit toernooi op dezelfde manier in zoals het vorig jaar. Ik zal zonder druk spelen en zie hoe ver ik kom'.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws