Darts spektakel in Den Bosch: TOTO Dutch Darts Masters met eerbetoon aan Toon Greebe PDC
PDC

Darts spektakel in Den Bosch: TOTO Dutch Darts Masters met eerbetoon aan Toon Greebe

Darts spektakel in Den Bosch: TOTO Dutch Darts Masters met eerbetoon aan Toon Greebe

In het hart van Den Bosch ontvouwt zich dit weekend het tweede toernooi van de PDC World Series of Darts, met de start van de TOTO Dutch Darts Masters. Het belooft een onvergetelijke editie te worden, met regerend kampioen Dimitri Van den Bergh die zijn titel verdedigt tegen de altijd geduchte Gerwyn Price.

De Belg Van den Bergh, die in 2022 de titel veroverde toen het toernooi voor het laatst werd gehouden als onderdeel van de PDC's World Series of Darts, staat voor een stevige uitdaging in de eerste ronde tegen voormalig wereldkampioen Gerwyn Price. Een krachtmeting die de gemoederen ongetwijfeld zal bezighouden in de Bossche Maaspoort.

Een andere opvallende naam op het affiche is de jonge sensatie Luke Littler, die vorig weekend schitterde met een indrukwekkende negendarter tijdens zijn overwinning in de Bahrain Darts Masters. De 17-jarige Littler staat voor een boeiend duel tegen Westlander Dirk van Duijvenbode om het toernooi af te trappen.

De loting heeft ook gezorgd voor een high-profile eerste ronde tussen wereldkampioen Luke Humphries en Jermaine Wattimena, waarbij de winnaar doorstoot naar een mogelijke confrontatie met Littler of Van Duijvenbode in de kwartfinales.

Ook Brabander Michael van Gerwen betreedt het strijdperk en neemt het op tegen zijn ervaren landgenoot Vincent van der Voort. Ondertussen speelt vijfvoudig wereldkampioen Raymond van Barneveld tegen Rob Cross, wat zorgt voor een ware clash tussen de dartsgiganten.

De Toon Greebe Trophy

De TOTO Dutch Darts Masters belooft niet alleen spektakel op het dartbord, maar ook een emotionele noot. Het toernooi is namelijk toegewijd aan de in 2023 overleden Toon Greebe, een geliefde speler uit Den Bosch. De uiteindelijke winnaar zal zaterdagavond de Toon Greebe Trophy in ontvangst nemen, ter ere van deze dartspionier.

"Toon was een zeer populaire speler en ik weet dat hij door veel mensen wordt gemist," aldus Matt Porter, CEO van de PDC. "Het is passend dat we zijn nagedachtenis kunnen eren met de introductie van de Toon Greebe Trophy voor de TOTO Dutch Darts Masters in zijn thuisstad dit weekend."

De TOTO Dutch Darts Masters, met uitzending op Viaplay en RTL7, belooft een weekend vol spanning, sensatie en eerbetoon te worden. Mis het niet!

Programma TOTO Dutch Darts Masters vanaf 19:15 uur

Nathan Aspinall v Danny Noppert

Peter Wright v Kevin Doets

Gerwyn Price v Dimitri Van den Bergh

Michael Smith v Gian van Veen

Rob Cross v Raymond van Barneveld

Luke Littler v Dirk van Duijvenbode

Luke Humphries v Jermaine Wattimena

Michael van Gerwen v Vincent van der Voort

Op zaterdag zal vervolgens de kwart- Halve- en finale gespeeld worden in de Maaspoort vanaf 19:00 uur.

De bracket TOTO Dutch Darts Masters 2024

(1) Luke Littler v Dirk van Duijvenbode

Luke Humphries v Jermaine Wattimena

(4) Gerwyn Price v Dimitri Van den Bergh

Peter Wright v Kevin Doets

(2) Michael van Gerwen v Vincent van der Voort

Rob Cross v Raymond van Barneveld

(3) Michael Smith v Gian van Veen

Nathan Aspinall v Danny Noppert

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws