Na Van Duijvenbode ook Van Gerwen naar de L4, Mighty Mike versloeg Anderson met 6-1 tijdens het Belgian Darts Open PDC
PDC

Na Van Duijvenbode ook Van Gerwen naar de L4, Mighty Mike versloeg Anderson met 6-1 tijdens het Belgian Darts Open

Na Van Duijvenbode ook Van Gerwen naar de L4, Mighty Mike versloeg Anderson met 6-1 tijdens het Belgian Darts Open

In het Belgische Wieze wisten Dirk van Duijvenbode en Michael van Gerwen zich te plaatsen voor de halve finale van het Blåkläder Belgian Darts Open. Het is de tweede editie van het PDC Darts event wat in de Oktoberhallen te Wieze wordt gehouden. Het Belgian Darts Open is het zevende toernooi in de PDC European tour reeks.

Dave Chisnall de winnaar van de 2022 editie zit niet meer in het toernooi, waardoor het Belgian Darts Open een nieuwe winnaar zal krijgen. Het eerste deel van de zondagavond bestaat uit de kwartfinales waarna de halve en de finale gespeeld zal worden van de zevende Euro-tour van dit seizoen.

Jonny Clayton v Dirk van Duijvenbode
Clayton en Van Duijvenbode behouden beide de eigen leg waarna de Nederlander 132 uitgooit om de Welshman te breaken. Met een 13-darter weet Aubergenius zijn break te verzilveren en 1-3 voor te komen. Clayton klan er ook wat van de Welshman gooit 124 uit in een leg met 12 pijlen voor 2-3. Als de Nederlander 117 niet uitgooit krijgt Clayton de kans op de re-break maar hij mist. Van Duijvenbode faalt waardoor de Welshman alsnog kan terug breaken voor 3-3. The Ferret is los en gooit ook nog een 11-darter om op voorsprong te komen tegen de Westlander. Clayton mist vervolgens één pijl om nogmaals te breaken, Van Duijvenbode ontsnapt en maakt weer 4-4. Van Duijvenbode kan profiteren van de missers op de dubbel en weet Clayton te breaken en 4-5 voor te komen. De Nederlander gooit zich naar de halve finale via een 12-darts leg waarmee hij 94-finish voor de overwinning.

Michael van Gerwen v Gary Anderson
In de tweede leg mist Van Gerwen vier pijlen om Anderson direct te breaken waardoor de Schot zijn leg kan behouden voor 1-1. Als Anderson 116 niet uitgegooid krijgt weet MvG in leg vier toch te breaken en 3-1 voor te komen. Anderson gooit zijn eerste 180-score maar mist drie pijlen op de dubbel waardoor de man uit Vlijmen op 4-1 komt. De zesde leg gaat als break ook naar de Nederlander die een 14-darter gooit en heel comfortabel op 5-1 komt. Het hoogte punt zit in de staart Michael van Gerwen gooit 156 uit om Anderson te verslaan en het i de halve finale op te nemen tegen Josh Rock.

Abonnees kunnen de Euro-tour live volgen op viaplay.

Kwartfinale
Luke Humphries (96.73) 6-2 Nathan Aspinall (93.42)
Jonny Clayton (99.98) 4-6 Dirk van Duijvenbode (93.64)
Josh Rock (95.83) 6-1 Michael Smith (93.26)
Michael van Gerwen (101.02) 6-1 Gary Anderson (81.84)

Halve finale (verslag in een nieuw artikel)
Luke Humphries - Dirk van Duijvenbode
Josh Rock - Michael van Gerwen

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws