UK Open kwartfinales: Van den Bergh naar semi waar hij Heta treft PDC
PDC

UK Open kwartfinales: Van den Bergh naar semi waar hij Heta treft

UK Open kwartfinales: Van den Bergh naar semi waar hij Heta treft

Zondagmiddag werden de kwartfinales afgewerkt op het UK Open 2024. Alle Nederlanders zijn uitgeschakeld, maar wij hebben nog een zuiderbuur om voor te juichen.

Dimitri van den Bergh speelde in de laatste partij tegen Martin Lukeman en won deze partij overtuigend met 10-5. In de halve finale wacht Damon Heta die Luke Littler achter zich liet.

Bij de laatste acht mochten Stephen Bunting en regerend wereldkampioen Luke Humphries het spits afbijten, waarna de snelle Ricky Evans en Rob Cross elkaar troffen. Damon Heta en "het wonderkind" Luke Littler hadden elkaar geloot en speelden in de derde partij van de middag.
Humphries en Evans kruisen de degens in de andere halve finale partij.

De kwartfinales werden gespeeld over best of 19 legs cq first to 10 legs. Het toernooi is live te bekijken op Viaplay, VTM2 en PDC.tv.

Kwartfinales

Stephen Bunting (98.07) 2-10 Luke Humphries (102.02)
Bunting begint maar wordt gebroken. Met een 108 finish verdubbelt Humphries zijn voorsprong. Hij dendert verder naar 4-0. In leg 5 is The Bullet eindelijk op het scorebord. Met d10 eist Humphries zijn voorsprong van 4 legs weer op en de volgende leg is een prooi voor Bunting. Het blijft echter bij deze twee legs. De voormalige Lakeside kampioen is niet meer in staat een leg naar zich toe te trekken. Humphries pakt de resterende legs en wint met ruim 10-2 en mag zich de eerste halve finalist noemen. Humphries gooide vijf 180-ers in de partij, Bunting gooide eentje minder.

Ricky Evans (85.68) 10-7 Rob Cross (87.45)
Cross breekt de snelle Evans in de openingsleg. Evans breekt meteen terug. De vier opeenvolgende legs gaan wel met de darts mee. De spelers zijn aan elkaar gewaagd. Het wordt 3-3,4-4,5-5. Hierna komt Voltage met onder meer een 109 finish op 7-5. De twee opeenvolgende legs worden verdeeld. Cross komt nog tot een zeevnde leg maar daarna eist Evans de andere legs op. Beide heren eindigen met een laag gemiddelde.

Damon Heta (106.04) 10-8 Luke Littler (104.77)
Littler vangt aan en met d10 behoudt hij zijn leg. De Australiër maakt gelijk met d4. Ook na de volgende legs komt de stand in evenwicht (4-4). Hierna schudt Heta de talentvolle Littler van zich af. Hij laat 8-4 noteren. Met tops pakt Littler zijn vijfde leg en daarna breekt hij met zijn 68 finish, wederom vai tops. Na d18 is Heta dicht bij de semi. Littler verlengt de partij nog met tweemaal d10 maar daarna is het klaar.

Martin Lukeman (95.56) 5-10 Dimitri van den Bergh (93.91)
De Belg begint aan de laatste kwartfinalepartij en behoudt zijn leg. Hierna breekt hij verdubbelt zodoende zijn voorsprong. Hij dendert verder naar 4-0, waarna zijn tegenstander op het scorebord komt. Met tops wint Lukeman zijn tweede leg. De twee opeenvolgende legs worden verdeeld. Lukeman komt dichterbij maar DreamMaker sprint naar 9-4 en heeft nog een leg nodig voor de halve finale. Lukeman pakt nog een vijfde leg en verlengt de partij maar in de volgende leg maakt Van den Bergh het af.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws