Van Gerwen runner-up, Price is de International Darts Open kampioen PDC
PDC

Van Gerwen runner-up, Price is de International Darts Open kampioen

Van Gerwen runner-up, Price is de International Darts Open kampioen

We begonnen met 48 deelnemers in Riesa aan het International Darts Open, Mighty Mike en Van Duijvenbode zijn beide door gedrongen tot de halve finales. Van Gerwen trof Peter Wright en gooide subliem op de dubbel. Snakebite kreeg geen leg op het bord waardoor hij er snoeihard met 6-0 af ging. Van Duijvenbode had meer moeite met Damon Heta. Beide begonnen zeer matig aan de wedstrijd die begon met twee breaks, de Westlander wist als eerste zijn leg te behouden met een 104-finish in 12 pijlen. De wedstrijd ging vervolgens volledig met de darts mee tot Heta in de 10de leg verzuimde de dubbel te gooien en Van Duijvenbode de wedstrijd besliste.

In de halve finale heeft Van Gerwen de muur gesloopt, the Wall kwam niet verder dan vier legs tegen MvG. Van Gerwen blijft zicht houden op zijn allereerste International Darts Open titel, de Eurotour die de Brabander nog niet wist te winnen. In de tweede halve finale was Van Duijvenbode niet opgewassen tegen Price. Alleen de eerste en de zevende leg weet de Nederlander te behouden. The Iceman komt uiteindelijk uit op een gemiddelde van 106.66 tegen de Nederlander.

Gerwyn Price wist op zondagavond zijn titel te prolongeren, The Iceman was vier keer de beste tijdens het International Darts Open. Van Gerwen speelde in 2020 de finale die hij niet wist te winnen en ook in 2023 kwam MvG tot de finale die hij niet wist te winnen. Van Gerwen kwam tot ruim 100 gemiddeld en gooide 6 maximale scores. Het finishen was niet goed van de Nederlander die 21 pijlen op de dubbel kreeg maar er slechts vier wist te landen.

Kwartfinale
Michael van Gerwen 6-0 Peter Wright
Martin Schindler 6-3 Jonny Clayton
Dirk van Duijvenbode 6-4 Damon Heta
Rob Cross 4-6 Gerwyn Price

Halve finale
Michael van Gerwen 7-4 Martin Schindler
Dirk van Duijvenbode 2-7 Gerwyn Price

Finale
Michael van Gerwen (100.46) 4-8 Gerwyn Price (105.64)

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws