GSoD: Ted Hankey verslaat Phil Taylor in sensationele partij PDC
PDC

GSoD: Ted Hankey verslaat Phil Taylor in sensationele partij

GSoD: Ted Hankey verslaat Phil Taylor in sensationele partij

Ted Hankey heeft voor een sensatie gezorgd door in een bloedstollende partij een 5-4 overwinning te boeken op Phil Taylor. Beide spelers wisten er een waar spektakel van te maken waarbij The Count zijn koelte wist te bewaren en de wedstrijd wist te finishen. Voor de Nederlanders was het vanavond geen geslaagde avond. Co Stompe slaagde er nog wel in om een 5-3 overwinning te pakken op Adrian Lewis maar Michael van Gerwen ging nipt onderuit tegen Wes Newton en ook Raymond van Barneveld moest zijn meerdere erkennen in Colin Lloyd. Een ander opmerkelijk optreden was van Tricia Wright die het Darryl Fitton erg moeilijk wist te maken.Darryl Fitton v Tricia Wright 5-3Fitton kende veel tegenstand van zijn vrouwelijke tegenspeelster. Na een 3-1 voorsprong kwam Tricia Wright terug tot 3-3 en had de beste kansen om de voorsprong te pakken. Ze liet echter drie kansen op de dubbl onbenut waarna Darryl alsnog de leg pakte en met een 118-finish op 4-3 kwam. Met deze finish herstelde hij zich van zijn wankel begin en sloot de wedstrijd uiteindelijk alsnog in stijl af met een 157-finish.

Steve Beaton v Arron Monk 5-1
Arron Monk liet zich van zijn beste kant zien en met zijn spel was dan ook niets mis. Op de beslissende momenten kwam echter de ervaring van Steve Beaton boven drijven die zeer sterk was op het finishen. Er had meer ingezeten voor de jeugdspeler Monk en de uitslag van 5-1 staat dan ook niet in contrast tot het spel dat beide heren hebben laten zien. Desondanks verliest Arron Monk zijn tweede wedstrijd en zit een volgende ronde er voor hem niet meer in.

Wes Newton v Michael van Gerwen 5-4
Van Gerwen keek al vroeg in de partij tegen een 1-3 achterstand aan maar wist zich na de pauze te herpakken en wist de wedstrijd te keren. Hij kwam terug tot 3-3 en kwam voor het eerst op een voorsprong door zelfs uit te lopen naar 4-3. Hij leek de wedstrijd weer in de hand te hebben maar Wes Newton kwam terug tot 4-4 waarna het aankwam op de laatste en beslissende leg. Michael kreeg één wedstrijdpijl op de bullseye maar mistte, waarna Wes Newton met een 82-finish de wedstrijd binnenhaalde.

Adrian Lewis v Co Stompe 3-5
De heren waren voor de pauze aan elkaar gewaagd en hielden dan ook alle eigen legs waardoor ze even konden rusten bij een 2-2 tussenstand. Vervolgens gingen de twee daaropvolgende legs wederom met de darts mee waarna Stompe een break wist te forceren door een schitterende 148-finish te noteren. Dit bleek de beslissing in de partij te zijn want doordat hij ook de volgende leg naar zich toe trok boekte hij een 5-3 overwinning op Adrian Lewis.

Scott Waites v Martin Phillips 5-1
Waites liet sterk spel zien en kwam voor de pauze op een comfortabele 3-1 voorsprong. Na de break ging Scotty to Hotty overtuigend verder en noteerde een 136-finish voor de vijfde leg. Phillips kon er weinig meer inbrengen en met een finish vanaf 90 was ook de zesde en daarmee laatste leg besteedt aan Scott Waites.

Paul Nicholson v Ronnie Baxter 5-3
Nicholson en Baxter hielden elkaar in de eerste vier legs in evenwicht en gingen daardoor met een 2-2 stand de pauze in. Beide spelers leken de dubbels niet even eenvoudig te kunnen vinden. Ronnie Baxter wist uiteindelijk de leg te pakken maar toch was het Paul Nicholson die uitliep naar een 4-3 voorsprong. In de achtse leg van de wedstrijd wist Nicholson de wedstrijd uit te gooien waarop zijn grote ontlading volgde.

Raymond van Barneveld v Colin Lloyd 3-5
Van Barneveld pakte de eerste leg en kwam daarmee op voorsprong, maar vanaf de tweede leg nam Lloyd het stokje over. Hij raasde door naar een 3-1 voorsprong waardoor de Nederlander tegen een behoorlijke achterstand aankeek tijdens de rust. Raymond wist nog iets terug te doen maar kon niet voorkomen dat de wedstrijd met 5-3 werd gewonnen door Lloyd die zich daarmee belangrijke punten doet toekomen.

Phil Taylor v Ted Hankey 4-5
Ted Hankey begon sterk aan de wedstrijd en liep uit naar een 2-0 voorsprong. Nog voor de break wist Taylor de stand weer gelijk te trekken. Meteen na de break zet Hankey weer aan en met een 12-darter komt hij op 3-2. Phil komt wederom terug waarna The Count weer in 12 pijlen de leg binnehaalt en op 4-3 komt. In deze cruciale leg lieten de heren een ongekende leg zien waarin op rij 180, 180 en 174 werd gegooid waarna Hankey twee wedstrijdpijlen mistte op dubbel 19. Wederom hersteld Phil Taylor zich en komt terug tot 4-4. In de beslissende leg opende Ted met nog een 180-er waarna hij de wedstrijd uit gooide en in een sensationele wedstrijd de 15-voudig wereldkampioen versloeg.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws