GSOD: Van der Voort uitgeschakeld na een thriller PDC
PDC

GSOD: Van der Voort uitgeschakeld na een thriller

GSOD: Van der Voort uitgeschakeld na een thriller

Dag vier van de Daily Mirror Grand Slam of Darts zit er op, voor Vincent van der Voort viel het doek in de Civic Hall te Wolverhampton na een geweldige thriller tegen The Machine James Wade. Mark Webster moest in de laatste fase met natte ogen Gary Anderson er met de winst vandoor zien gaan waardoor Wayne Jones verder gaat in de knock-out fase van de Daily Mirror Grand Slam of Darts.

Tony O Shea - Justin Pipe 5-4
Silver Back gaat goed van start in een wedstrijd die eenzijdig leek te worden. O Shea komt 2-0 voor waarna Pipe weet te herstellen en via 20-20-bull Tony O Shea weet te breaken. Ook de eigen leg weet Pipe te houden waarmee hij helemaal terug is in de wedstrijd. In de 8ste leg mist de koploper in groep D een wedstrijdpijl waarna Justin Pipe de stand weer volledig in evenwicht brengt. O Shea gooit op een belangrijk moment zijn derde 180 score van de wedstrijd waarna hij 101 afmaakt op dubbel 16 voor de overwinning op Pipe.

Simon Whitlock - Robert Thornton 2-5
Vorige maand troffen beide heren elkaar nog in Ierland tijdens het PDPA Players Championship. Met 6-5 ging de overwinning toen naar Thornton. In Wolverhamton mag Whitlock beginnen, beide heren behouden hun eigen leg waarna de eerste break valt in de 3de leg. Thornton maakt 1-2 waarna hij ook zijn eigen leg weet te behouden en comfortabel met 1-3 de pauze in gaat. Terug uit de pauze laat Whitlock de dubbel liggen waarna Thornton met drie pijlen in de hand kans maakt om zijn voorsprong uit te bouwen. Thornton mist ook waarna the Wizard zijn eigen leg alsnog mag behouden. (2-3) De zesde leg gaat ook naar de Schot. Met een hele mooie 167 finish maakt The Thorn het karwei af, Robert Thornton wint overtuigend met 2-5.

Terry Jenkins - Stacy Bomberg 5-0
The Wish Granter uit Las Vegas laat zien dat 'dames darts' er zeker mag zijn. De dames laten zien dat ze best een goeie pot darts kunnen laten zien en absoluut een tv toernooi waardig zijn. De cijfers geven een vertekend beeld, Terry Jenkins wint met 5-0 van Stacy Bromberg. Deze PDC dames wereld kampioen laat in het begin van de wedstrijd veel pijlen liggen op de beslissende buitenste ring. Het had zomaar 0-2 kunnen worden voor de dame uit de USA. Met een 0-2 voorsprong was de wedstrijd heel anders gelopen. The Bull weet toch uit te lopen en en zonder maar een leg af te staan de wedstrijd in 5-0 te beslissen.

Wayne jones - Mark Hylton 5-3
The Wanderer Wayne Jones speelt een thuis wedstrijd in Wolverhampton. Jones staat 2de achter Gary Anderson in groep B, Mark Hylton is zijn tegenstander. Van de man uit Staffordshire Engeland weten we niet zo veel. Een van de wildcards die in Barnsley te verdienen waren ging naar Mile High. Mark Hylton maakt tijdens deze Grand Slam zijn tv debuut, Wayne Jones heeft geen 'makkie' aan Hylton. Met de scoreborden op 4-3 mist Hylton na het raken van de triple 20 de single 18 om aan te leggen op tops voor 4-4. Met deze gemiste kans op 118 om in de wedstrijd te blijven vervliegt de hoop voor de debutant. Via dubbel 10 weet Wayne Jones de wedstrijd te beslissen. (5-3)

Mervyn King - John Henderson 5-4
John Henderson zet The King aan het denken door van start te gaan met een 12 darter. (180-140-80-101 finish) Met deze 12 darter breekt hij direct in de eerste leg the King. Na wat geknoei op de dubbel geeft King Henderson de kans om via 120 zijn voorsprong uit te breiden. Hendo weet de triple niet te vinden waardoor King alsnog terug kan breaken. De derde leg geeft de derde break op rij. De Schot Henderson weet weer voor King uit te gaan, net voor de pauze weet King terug te breaken via dubbel 16. In een mooie spannende wedstrijd liggen beide heren heel dicht bij elkaar en weten beide hun eigen leg nog niet te verzilveren. Via een 110 finish is King de eerste die zijn eigen leg weet te behouden en met deze leg overwinning zich definitief te plaatsen voor de laatste 16 van de Grand Slam 2010. Hendo laat zich nog niet uit het veld slaan en laat zien dat ook de Schot zijn eigen leg kan behouden. (3-3) King mist een belangrijke dubbel 16 en heeft zichtbaar commentaar*, Henderson weet zijn concentratie vast te houden en King te breaken. (3-4) The King kijkt woest en is in opperste concentratie waarmee hij de stand weer in evenwicht brengt 4-4. De laatste leg van deze wedstrijd heeft King het voordeel door te mogen beginnen. Met een pijl weet King tops te raken en de wedstrijd naar zich toe te trekken. (5-4)

*Aan ITV4 laat King weten "Kijk naar de herhaling en zie wat er gebeurde. Kwam Hendo te dicht bij? Kijk naar de beelden die zeggen genoeg" aldus The king die zichtbaar niet blij was. "Ik heb twee maanden geleden mijn vader verloren waardoor ik de laatste tijd niet in vorm ben, het verliezen van je vader is voor een man lastig te verwerken. Zodra ik alles op een rijtje heb ben ik klaar om iedereen te verslaan" verklaarde een strijdlustige Mervyn King die als groepswinnaar aan de knock-out mag beginnen.

Gary Anderson - Mark Webster 5-3
Mark Webster begint aan een missie om in het toernooi te blijven. Webster mag maar één leg afstaan in de wedstrijd tegen de Schot Anderson. Webster breakt direct Anderson en weet ook de tweede leg te pakken. De derde leg gaat naar Gary Anderson waarmee hij direct Webster op scherp zet, de missie 'Anderson mag geen leg meer pakken'. Webster weet door de zenuwen de 4de leg maar niet te beslissen maar heeft een engeltje op zijn schouder welke weet te voorkomen dat Anderson de vierde leg pakt. Via dubbel 5 blijft Webster in de race voor de knock-out fase. (1-3) Webster weet ook na de pauze zijn missie door te trekken en wederom Anderson te breaken met een 96 finish via dubbel 9. In zijn eigen leg staat Webster goed te scoren en laat tops over met Anderson op 131. Webster weet de dubbel niet te vinden en laat Anderson alsnog de leg afsnoepen. Via dubbel 8 maakt Gary Anderson 4-3 waarmee Webster uit het toernooi ligt. Zichtbaar aangeslagen beseft Webster dat hij het heeft laten liggen. Wayne Jones gaat als tweede in de groep samen met Anderson verder naar de knock-out fase. Webster mist op dubbel 12 nog een 12 darter om de wedstrijd winnend af te sluiten. Uiteindelijk trekt Webster met 3-5 de wedstrijd naar zich toe maar moet toch aangeslagen het podium verlaten.

Colin Osborne - Dave Chisnall 5-3
De Lakeside runner-up Dave Chisnall moet evenals Colin Osborne winnen om door te gaan naar de knock-out fase van de Grand Slam of Darts. Chisnall heeft deze week laten zien in een goede vorm te verkeren, de eerste legs gaan met de darts mee. In de derde leg weet Osborne de eerste leg af te snoepen, met ruim 106 gemiddeld laat Osborne zien klaar te zijn voor de knock-out fase van het toernooi. Net voor de pauze weet Osborne de stand op 3-1 te zetten door 31 te finishen via dubbel 11, single 5 en dubbel 2. Waarmee hij zijn slippertje op de dubbel 11 toch om weet te zetten tot een succes formule. Dave Chisnall kan zijn goede vorm niet doortrekken en blijft met name op de scorende pijlen achter. Ook na vijf gespeelde legs staat Osborne nog ruim 106 gemiddeld te spelen waarmee hij voor Dave Chisnall een brug te ver is. Met de scoreborden op 4-1 mag Colin Osborne beginnen aan de leg die hem naar de knock-out fase moet brengen waarin hij het op mag nemen tegen Gary Anderson. Nadat Osborne dubbel 16 laat liggen voor de wedstrijd gaat Chisnall er via tops met de leg vandoor. (4-2) De gemiste 'matchdart' zet Osborne aan het denken waardoor hij niet is staat is om Chisnall te breaken. Chizzy komt terug naar 4-3 waarmee hij terug is in de wedstrijd. Colin Osborne zet aan en weet zijn goede spel weer op te pakken, via de tweede pijl in de dubbel 16 weet hij de wedstrijd en daarmee een plaats in knock-out fase af te dwingen.(5-3)

James Wade - Vincent van der Voort 5-4
Greased Lightning moet winnen van de huidige nummer 2 van de PDC James Wade. Deze wedstrijd is de klapper van de avond welke Vincent van der Voort een plekje bij de laatste 16 moet brengen. De 'snelste speler ter wereld' moet zijn beste spel aan de oche laten zien om 'The machine' uit het toernooi te kegelen. James Wade mag de wedstrijd beginnen en 'die lange' uit Purmerend opent met een maximale 180 score waarmee hij aan Wade laat zien er klaar voor te zijn. Wade mist op de bull een maximale 170 voor de eerste leg maar weet toch zijn eerste leg te behouden. van der Voort mist 121 op de bull waardoor Wade ook de tweede leg kan pakken en daarmee de eerste break te pakken. Beide heren spelen ruim 103 gemiddeld waarmee we in een geweldige wedstrijd zitten. Wade is subliem op de dubbel waardoor vd Voort in 'no time' tegen een 3-0 achterstand aankijkt. De vierde leg brengt vd Voort eindelijk de eerste dubbel waarmee hij met een 3-1 achterstand de pauze in gaat. Na de pauze weet Wade de scorende darts goed te vinden en blijft de Nederlander achter, met 4-1 is James Wade nog maar een leg verwijderd van een plekje bij de laatste 16. Met een hele mooie 156 finish weet van der Voort de achterstand terug te brengen naar 4-2. Ook de 7de leg weet vd Voort de triple goed te vinden waarmee hij Wade aan het wankelen krijgt. Wade weet 142 voor de wedstrijd niet af te maken waardoor vd Voort The Machine weet te breaken. (4-3) In de 8ste leg laten beide spelers het scorende vermogen op de plank liggen, beide hebben duidelijk last van de druk. Met Wade op tops moet vd Voort 72 finishen en doet dat ook via tops. Met 4-4 op de scorenborden hebben we een echte triller te pakken. James Wade heeft het voordeel te mogen beginnen aan de alles beslissende leg. Via dubbel 10 gooit The Machine een 122 finish voor de wedstrijd waarmee hij met 5-4 Vincent van der Voort naar huis stuurt na een fantastische wedstrijd.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws