World Matchplay: Klaasen door net zoals Taylor, Whitlock en Painter PDC
PDC

World Matchplay: Klaasen door net zoals Taylor, Whitlock en Painter

World Matchplay: Klaasen door net zoals Taylor, Whitlock en Painter

Jelle Klaasen begon de avond tegen Gary Anderson. Beide heren hadden in de eerste ronde fantastisch spel laten zien. Klaasen won met 10-4 van King na 4-2 achtergekomen te zijn, terwijl Anderson met maar liefst 10-0 te sterk was voor Thornton. Ze speelden vandaag bij vlagen goed en in een wedstrijd die beide kanten op kon gaan, trok Jelle uiteindelijk aan het langste eind en plaatste zich met een 14-12 overwinning net zoals Raymond van Barneveld en Co Stompé voor de kwartfinale. Ook de tweede wedstrijd van de avond was erg spannend. Uiteindelijk bleek Kevin Painter het beste tegen de druk te kunnen en won Painter met 14-12 van Mark Walsh. Hierna was het de beurt aan Phil Taylor en Steve Beaton. Steve liet enkel in de eerste en derde sessie goed spel zien en zo werd het een 13-4 overwinning voor Taylor. In het begin van de wedstrijd tussen Simon Whitlock en Steve Brown ging het erg gelijk op. Vooral omdat Brown goed stond te finishen en Whitlock niet zo goed als hij normaal gesproken doet. Uiteindelijk won Whitlock op ervaring toch met 13-10. Jelle Klaasen zal morgenmiddag in actie komen tegen Simon Whitlock.

Jelle Klaasen - Gary Anderson 14-12
De eerste 2 legs gingen met de darts mee. In de derde leg pakte Jelle een break en hield vervolgens zijn eigen leg om zo 3-1 voor te komen. Anderson wist de vijfde leg weer zijn eigen leg te houden en dus was het 3-2 voor Jelle Klaasen bij de eerste pauze. Jelle blijft lekker doorgooien en houdt zijn eigen leg om vervolgens met wat geluk een tweede break te pakken en daarna weer zijn eigen leg te houden met een 117 finish voor een 15-darter. Daarna pakt Anderson zijn eigen leg om vervolgens Klaasen te breken en terug te komen tot 4-6. Vervolgens kwamen er nog twee breaks op rij, waardoor Klaasen 7-5 voor stond, maar daarna kwam Anderson beter in zijn spel. Anderson houdt zijn eigen leg om vervolgens door een break in 15 pijlen de stand op 7-7 te brengen. In de 15e leg houdt Anderson zijn eigen leg om 8-7 voor te komen. Vervolgens wordt het 9-8 en daarna weet Anderson een break te pakken om er 10-8 van te maken en dus moet Jelle nu een tandje bijschakelen en dat doet hij ook. Hij breekt meteen terug om vervolgens zijn eigen leg te houden en de stand op 10-10 te brengen. Anderson houdt zijn eigen leg in 13 pijlen om 11-10 voor te komen. Met het nodige geluk weet Jelle er 11-11 van te maken. Anderson houdt zijn eigen leg in 14 pijlen om 12-11 voor te komen. Jelle maakt er met een 15-darter 12-12 van, terwijl Anderson wachtte op 52 voor de wedstrijd. Hierna pakt Jelle een hele belangrijke break, waardoor hij 13-12 voor komt en dus 1 leg is verwijdert van een kwartfinaleplaats. Na de nodige missers op de dubbel bij beide heren, pakt Jelle Klaasen de dubbel en plaats zich hierdoor als derde Nederlander voor de kwartfinale!

Mark Walsh - Kevin Painter 12-14
Walsh houdt zijn eigen leg om vervolgens Painter met een 11darter te breken. Maar Walsh mist vervolgens 3 matchdarts om er 3-0 van te maken, waarop Painter 76 finisht om terug te breken. Walsh blijft doorknokken en breekt terug om daarna zijn eigen leg te houden om op 4-1 voor te komen. Painter houdt zijn eigen leg via een 68finish om vervolgens te breken. Painter finisht 112 om op 4-4 te komen om daarna via weer een break 5-4 voor te komen. Walsh komt terug tot 5-5 door ook een break te pakken. De drie daaropvolgende legs gaan naar Painter, waardoor hij uit loopt tot 8-5. In zowel de 14e als de 15e leg mist Walsh 161 op de bull, maar hij pakt beide legs om terug te komen tot 7-8. De hieropvolgende 5 legs gaan met de darts mee, mede door een 14-darter voor Walsh en een 15-darter voor Painter. Hierdoor komt de tussenstand op 11-9 in het voordeel van Kevin Painter. Walsh houdt zijn eigen leg in 15 darts. In de 22e leg mist Walsh 2 darts om Painter te breken, waarna Painter alsnog zijn eigen leg houdt en 1 leg verwijdert is van de overwinning. Walsh pakt met een 11-darter zijn eigen leg om er 11-12 van te maken. Na veel missers op de dubbel pakt Walsh uiteindelijk toch de leg en brengt de stand op 12-12. Painter breekt direct terug om wederom nog 1 leg nodig te hebben voor de zege. Deze keer houdt hij zijn leg wel en boekt hij dus een 14-12 overwinning.

Phil Taylor - Steve Beaton 13-4
Steve Beaton kwam sterk uit de startblokken en hield zijn eigen leg in 12-darts om daarna Taylor, nadat Taylor 4 legdarts miste, met een 15-darter te breken. Daarna pakte Taylor drie legs op rij, mede door een 13-darter om met een 3-2 voorsprong de eerste pauze in te gaan. De volgende 5 legs gaan naar Taylor, waardoor hij 8-2 voorkomt. Taylor brak in de tweede sessie Beaton twee keer, 1 keer met een 12-darter en 1 keer met een 15-darter, verder hield hij 1 maal zijn eigen leg met een 14-darter. Beaton pakte hierna weer een leg via een 136 finish voor een 15-darter. Hierna pakte Taylor in 13 pijlen zijn eigen leg. Vervolgens gooide Beaton een 11 darter om ook zijn leg te houden. Taylor gooide een 121 finish voor een 12-darter om 10-4 voor te komen. In de volgende leg wist Taylor weer een break te forceren. Taylor gooit vervolgens na 5 perfecte darts een 11-darter, waarna hij wederom breekt voor een 13-4 overwinning.

Simon Whitlock - Steve Brown 13-10
De eerste twee legs gingen met de darts mee. Waarna Whitlock met een 15-darter een break forceerde. Steve Brown brak direct terug met een 13-darter. Brown begon en won de vijfde leg om met 3-2 voor te komen. Whitlock pakt vervolgens drie legs op rij, waaronder een in 15 darts. In de 9e leg gooit Simon Whitlock twee keer 180, Steve Brown een keer 180. Brown wint deze leg in 13-darts. Hierna pakt Brown een break via een 107 finish voor een 15-darter. Doordat Whitlock verrassend veel darts mist, doet Brown nog volop mee. De 5 hierop volgende legs gingen met de darts mee mede door een 118 finish van Steve Brown. Brown staat hierdoor 8-7 voor. Whitlock pakte hierna 3 legs op rij om 10-8 voor te komen. Daarna gingen er twee legs met de darts mee, waardoor Whitlock met een 11-9 voorsprong de vierde pauze in ging. Brown hield zijn eigen leg om terug te komen tot 10-11. Whitlock houdt zijn eigen leg in 13-darts met Steve Brown wachtend op Tops om de voor hem noodzakelijke break te pakken. Vervolgens breekt Whitlock Brown en wint hij 13-10.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws