VIDEO met alle hoogtepunten van de finale dag Jack's World Series of Darts Finals in Amsterdam die Van Gerwen wist te winnen PDC
PDC

VIDEO met alle hoogtepunten van de finale dag Jack's World Series of Darts Finals in Amsterdam die Van Gerwen wist te winnen

VIDEO met alle hoogtepunten van de finale dag Jack's World Series of Darts Finals in Amsterdam die Van Gerwen wist te winnen

Michael van Gerwen vierde een vijfde titel op de Jack's World Series of Darts Finals op zondagavond, door Nathan Aspinall met 11-4 te verslaan in een gedenkwaardige avond in Amsterdam. Onderaan het artikel twee videos met alle hoogtepunten van de beide zondag-sessies in de AFAS.

Van Gerwen bracht het dak van de AFAS Live naar beneden met een sensationele negen-darter in de halve finales tegen Luke Humphries. Hij bekroonde een geweldige dag vol actie door de hoofdprijs van £75.000 te winnen in de finale tegen Aspinall.

De drievoudig wereldkampioen was op indrukwekkende wijze in vorm gedurende de derde dag van actie in Amsterdam en verzekerde zich van zijn vierde televisieoverwinning van 2023 om zijn opmerkelijke record bij dit evenement voort te zetten.

Eerder kroonde hij zich tot toernooikampioen in 2015, 2016, 2017 en 2019. Van Gerwen maakte zijn thuispubliek blij met de overwinning en vierde zijn kwartfinale-overwinning op Dimitri Van den Bergh op zondagmiddag op het podium met zijn kinderen Zoe en Michael.

"Het belangrijkste voor mij is om weer een titel op het podium te winnen," benadrukte Van Gerwen, die eerder dit jaar World Series-evenementen in New York en Polen won om zijn plek in de seizoens-afsluitende finales veilig te stellen. Je wilt altijd goed presteren, en om het voor je thuispubliek te doen, geeft je zo'n goed gevoel. Ik denk dat de grootste uitdaging voor mij de druk was van het spelen voor het thuispubliek, maar ze zijn dit weekend absoluut fantastisch geweest."

"Zelfs Luke Humphries zei na onze halve finale dat het publiek fenomenaal was, en daar kun je alleen maar trots op zijn."

Van Gerwen had zich eerder op de dag geplaatst voor de finale na spannende wedstrijden tegen Dimitri Van den Bergh en Humphries. De Nederlandse superster overleefde een vroege achterstand in zijn kwartfinale tegen Van den Bergh en won met een gemiddelde van 103 en negen maximale scores.

Van Gerwen overleefde vervolgens een buitengewone wedstrijd tegen Humphries, waarin hij de eerste negen-darter in de geschiedenis van de World Series of Darts Finals gooide. De 34-jarige produceerde het magische moment in de tweede leg en verzekerde de overwinning met een prachtige 12-darter in de beslissende leg.

In de finale profiteerde Aspinall van een vroeg cadeautje om voor de eerste pauze in de buurt te blijven, door een briljante dubbel-dubbel 86-finish te gooien nadat Van Gerwen twee pijlen op tops had gemist voor een 4-1 voorsprong.

Maar Van Gerwen herstelde zich door vier van de volgende vijf legs te winnen en zijn voorsprong uit te breiden tot 7-3, met onder andere twee 14-darters en een spectaculaire 160-finish om zijn dominantie te onderstrepen.

De dominantie van Van Gerwen zette zich voort toen hij zijn winnende reeks uitbreidde naar vijf opeenvolgende legs, en ondanks dat Aspinall de negatieve reeks doorbrak in leg 14, verzekerde de lokale held de overwinning met een klinische twee-dart 63-combinatie.

Ondertussen won de World Matchplay-kampioen Aspinall hard-bevochten wedstrijden tegen Keegan Brown en Peter Wright om voor de derde opeenvolgende maand in een live-uitzending te verschijnen. Hij werd echter overweldigd door een onstuitbare Van Gerwen.

De ster uit Stockport weerstond een trage start om Brown te verslaan, met een gemiddelde van 107 in een geweldige reeks van vijf legs halverwege de wedstrijd, voordat hij de overwinning veiligstelde met een gemiddelde van 97 en vier maximale scores.

Aspinall weerstond vervolgens een spirituele comeback van tweevoudig finalist Wright om een dramatische overwinning van 11-9 te behalen. Hij trotseerde finishes van 120, 141 en 167 van de Schot om te zegevieren in een zenuwslopende finale.

"Ik heb tegen Michael gezegd dat ik niet weet hoe hij het doet," gaf Aspinall toe. Hij kon geen World Series Finals-kroon toevoegen aan zijn prestaties op de World Matchplay.

"Alle lof voor Michael. Deze man heeft zoveel energie en zijn wil om te winnen is uitzonderlijk. Ik ben erg blij om nog een finale met Michael te spelen. In mijn tijd is hij de beste, en het is een eer om het podium met hem te delen. Ook al heb ik verloren, ik ben blij dat hij heeft gewonnen voor zijn thuispubliek, want hij verdient het."

Eerder op de dag vocht Wright terug van een 6-3 achterstand om Raymond van Barneveld in de kwartfinales te verslaan. Hij won zeven opeenvolgende legs om de Nederlandse legende een sprookjesachtige overwinning op eigen bodem te ontzeggen.

Humphries maakte ook indruk op weg naar de halve finales, waar hij top seed Rob Cross met 10-2 versloeg. Hij gooide bijna een gemiddelde van 107 in zijn overwinning in de tweede ronde tegen Krzysztof Ratajski.

Middagsessie

Kwartfinales

Luke Humphries 10-2 Rob Cross

Michael van Gerwen 10-8 Dimitri Van den Bergh

Nathan Aspinall 10-5 Keegan Brown

Peter Wright 10-6 Raymond van Barneveld

Avondsessie

Halve finales

Michael van Gerwen 11-10 Luke Humphries - Michael van Gerwen gooit een negen-darter

Nathan Aspinall 11-9 Peter Wright

Finale

Michael van Gerwen 11-4 Nathan Aspinall

Middagsessie video

Avondsessie video

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws