VIDEO Van Barneveld "Om de Wereldkampioen voor het Oranje Leger te verslaan, dat is echt speciaal" PDC
PDC

VIDEO Van Barneveld "Om de Wereldkampioen voor het Oranje Leger te verslaan, dat is echt speciaal"

VIDEO Van Barneveld "Om de Wereldkampioen voor het Oranje Leger te verslaan, dat is echt speciaal"

In de Amsterdamse AFAS live wist Hagenaar Van Barneveld te stunten door de wereldkampioen Michael Smith te verslaan. Een 105-finish van Raymond van Barneveld nadat Bully Boy miste bleek de sleutel tot de overwinning op de Brit. Onder het artikel de video met het belangrijkste moment uit de wedstrijd tussen de man uit de Hofstad en Michael Smith.

Raymond van Barneveld, de vijfvoudige wereldkampioen darts, stal de show op eigen bodem door een fenomenale vertoning neer te zetten en door te stoten naar de kwartfinales. Dit was zijn eerste televisieoptreden in Nederland sinds 2019, en hij liet er geen twijfel over bestaan waarom hij een icoon van de Nederlandse dartsport is.

Van Barneveld begon de wedstrijd sterk en overtroefde zijn tegenstander Smith in de beginfase, inclusief een 11-dart break in het derde leg. Ondanks 130- en 100-finishes van de St. Helens-ster bleef Van Barneveld in de wedstrijd, met een stand van 2-2.

De nummer één van de wereld begon langzaam zijn ritme te vinden en nam een 4-3 voorsprong, maar Van Barneveld bracht het publiek in extase met een karakteristieke 156-finish om de wedstrijd weer gelijk te trekken op 4-4.

De 56-jarige darter strafte vervolgens twee gemiste darts van Smith genadeloos af om op het randje van de overwinning te komen met een koelbloedige 105-finish. Daarna sloeg hij toe met dubbel tien om een gedenkwaardige overwinning te behalen voor een uitzinnige menigte in de AFAS Live.

"Om de Wereldkampioen voor het Oranje Leger te verslaan, dat is echt speciaal," reflecteerde de vijfvoudige Wereldkampioen, die nu Peter Wright treft in een intrigerende kwartfinale.

"Ik wist dat ik mijn A-spel moest spelen. We weten allemaal wat Michael kan. Hij is een fantastische speler, een van de besten ter wereld.

"Het was een kwaliteitswedstrijd. Er waren fantastische finishes van ons beiden, en Michael gedroeg zich vanavond als een echte heer. Dit betekent veel voor me."

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws