Vijf Nederlanders geplaatst voor European Darts Championship PDC
PDC

Vijf Nederlanders geplaatst voor European Darts Championship

Vijf Nederlanders geplaatst voor European Darts Championship

Van 29 juli tot en met 1 augustus zal het European Darts Championship plaatsvinden in Dinslaken. Hierbij zullen we vijf Nederlanders in actie zien komen die zich hebben verzekerd van deelname. Vincent van der Voort, Co Stompe, Jelle Klaasen en Michael van Gerwen zijn geplaatst gezien hun plaatst in de top 8 van de European Order of Merit. Met grote voorsprong staat Vincent van der Voort bovenaan in de ranglijst. Hij won zaterdag het Players Championship in Haarlem en staat met 14.900 pond bovenaan, gevolgd door Co Stompé met 4.500 pond en Jelle Klaasen met 2.700 pond. Ook Michael van Gerwen vindt zichzelf terug bij de beste acht en bezet met 1.400 pond de zesde plaats. Namens Nederland is Raymond van Barneveld ook verzekerd van deelname gezien zijn plaats binnen de top 16 van de PDC Order of Merit.

De Spanjaard Antonio Alcinas en de Duitsers Bernd Roith zullen hun televisiedebuut maken tijdens de European Darts Championship. Antonio Alcinas wist afgelopen weekend in Haarlem nog indruk te maken en behaalde op de zaterdag de kwartfinales waarin hij met 5-6 nipt verloor van Mervyn King. Op zondag liet hij wederom van zich spreken met een plaatst bij de laatste 32.

Huidige European Order of Merit
1 Vincent van der Voort - Nederland - £14,900
2 Co Stompe - Nederland - £4,500
3 Jelle Klaasen - Nederland - £2,700
4 Antonio Alcinas - Spanje - £2,600
5 Bernd Roith - Duitsland - £1,400
6 Michael van Gerwen - Nederland - £1,400
7 Andree Welge - Duitsland - £1,100
8 Tomas Seyler - Duitsland - £1,100

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws