Voor tweede keer in de historie valt beslissing Premier League voor Judgement Night PDC
PDC

Voor tweede keer in de historie valt beslissing Premier League voor Judgement Night

Voor tweede keer in de historie valt beslissing Premier League voor Judgement Night

Na de nederlaag van Raymond van Barneveld op de achtste speeldag van de Premier League viel het doek voor de Hagenees in dit toernooi. Daarom besloten wij met hulp van Bas Engelen van Premium Dart Data in de geschiedenisboeken te duiken om te achterhalen of het al vaker gebeurd is dat de beslissing in de Premier League met betrekking tot degradatie viel voor Judgement Night.

Uiteraard is er pas sinds 2013 sprake van Judgement Night. Hierin is het voor dit jaar slechts éénmaal gebeurd dat het voor Judgement Night al bekend was voor welke spelers het na 9 weken op zou houden. In 2017 viel de beslissing immers al in speelweek 7. In dat jaar stonden Kim Huybrechts en Jelle Klaasen na 7 van de 9 weken op 3 punten en konden ze de toenmalige nummer 8 James Wade, die 8 punten had vergaard, al niet meer inhalen. Overigens wisten alle drie deze spelers in de laatste twee weken geen punt meer te pakken.

Daarnaast is het één keer voorgekomen dat één speler al wist dat hij na negen weken niet meer terug hoefde te komen. Vorig jaar stond Price na acht weken immers op 2 punten en kon hij daardoor Wright, die op dat moment achtste stond met 5 punten, al niet meer inhalen.

Bron: Bas Engelen/Premium Dart Data

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws