Voorbeschouwing 1e kwartfinales: Barney strijdt tegen Whitlock PDC
PDC

Voorbeschouwing 1e kwartfinales: Barney strijdt tegen Whitlock

Voorbeschouwing 1e kwartfinales: Barney strijdt tegen Whitlock

Twee Nederlanders maken nog kans op de wereldtitel. Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen zijn namelijk nog in de race. Deze "oranjes" hebben de kwartfinale bereikt. Vanavond zal Raymond van Barneveld in de eerste helft van de kwartfinale in actie komen. Hij strijdt tegen Simon Whitlock. Michael van Gerwen zal zaterdagavond in de tweede helft van de kwartfinale zijn pijlen wederom laten spreken. Mighty Mike zal met regerend wereldkampioen Adrian Lewis aan de oche verschijnen.


Speelschema eerste kwartfinales

20:15u Simon Whitlock v Raymond van Barneveld
22:15u Phil Taylor v Andy Hamilton

De 'Barney Army' is de kwartfinale binnengetrokken. Van Barneveld laat op dit toernooi steeds meer zien dat hij na het winnen van de Grand Slam titel echt wel terug is en ook kandidaat is voor deze wereldtitel. Van Barneveld is de man in vorm, schijnt zich op zijn gemak te voelen en oogt ontspannen. In de eerste ronde wist The Man de runner-up op de Youth Tour Order of Merit Michael Smith met de overtuigende cijfers van 3-0 achter zich te laten. In de tweede ronde kon hij de "lastige" Brendan Dolan van zich afschudden. De Noord-Ier werd maar één leg gegund. In derde ronde werd er een kraker verwacht tussen de Nederlander en Gary Anderson. Die bleef uit. De Schot die een behoorlijke "off-day" scheen te hebben, werd vrij makkelijk met een whitewash aan de kant gezet. Barney komt nu tegenover Simon Whitlock te staan die ook van zich heeft laten spreken op dit toernooi en zich ook tot titelkandidaat heeft weten te ontpoppen. The Wizard won vrij eenvoudig van Japans beste speler Haruki Muramatsu.

In de tweede ronde slaagde een vechtlustige Colin Osborne er toch niet in van de Australiër te winnen. Tegen Dave Chisnall werd het een ware kraker, waarbij een tie-break nodig was. Whitlock kent een goed jaar. Na twee jaar droog te hebben gestaan, wist hij dit jaar weer wat winnen was. De Australiër won de Players Championship te Barnsley in september en na een week was het alweer raak. Whitlock had de smaak te pakken en kroonde zich tot de European Championship kampioen van 2012. Ook de Dutch Darts Masters te Nuland was een prooi voor The Wizard. Na de Players Championship Finals belandde hij op de vierde plek op de wereldranglijst, waar hij het stokje van Gary Anderson overnam. Van Barneveld en Whitlock hebben twaalf keer de degens gekruist. Het onderling resultaat is in het nadeel van de Nederlander. Whitlock leidt met ruim 8-3, één keer kwam het tot een gelijkspel op een Premier League. De mannen hebben ook op het Ally Pally podium ervaring met elkaar. Op het wereldkampioenschap van 2010 kwamen ze elkaar in de halve finale tegen die nipt door Whitlock werd gewonnen. Deze partij is op papier een kraker. Hopelijk worden de verwachtingen waargemaakt.

De andere kwartfinale gaat tussen de plaatsgenoten uit Stoke on Trent. Vijftienvoudig wereldkampioen en nummer één van de wereld Phil Taylor en de runner-up van het wereldkampioenschap 2012 zullen met elkaar uitvechten wie zich de halve finalist van dit WK mag noemen. Taylor heeft op dit wereldkampioenschap nog niet alles uit de kast gehaald. Kan het zijn dat de grootmeester zijn vorm ook op dit wereldkampioenschap niet te pakken heeft? The Power is namelijk niet in al te beste vorm geweest dit jaar. Alleen de Premier League Darts, de World Matchplay en de Players Championship wist hij naar zich toe te trekken, wat voor 'Taylor's begrippen' mager is. Of heeft hij tot nu toe te weinig tegenstand gehad van zijn voorgaande opponenten? Tegen Michael Mansell, Jerry Hendriks en Robert Thornton hoefde Taylor "niet veel" te doen, tegen Hamilton zou dat wel anders kunnen zijn. Van Thornton werd verwacht dat die enige tegenstand zou kunnen bieden. Die bleef echter uit.

Van The Hammer wordt ook verwacht dat hij zich goed staande zal kunnen houden tegen The Power. Vanaf Hamilton als tweede eindigde op het wereldkampioenschap 2012, zag hij het licht. Hamilton is constant gebleven, alleen een titel wil er nog niet komen. Andy maakt vaak een goede run op toernooien, maar schijnt het op de een of andere manier niet vol te kunnen houden en verzuimt om het af te maken. Is dit WK wel zijn toernooi? Zal het The Hammer lukken om Phil Taylor van de halve finale af te houden? In de eerste ronde tegen James Richardson moest Hamilton even op gang komen, maar liet gaandeweg de partij zijn goede vorm zien. Richie Burnett en Terry Jenkins werden met de ruime en overtuigende cijfers van 4-1 uit het toernooi gezet. Taylor en Hamilton hebben al behoorlijk wat duels achter de rug. Zij kwamen elkaar maar liefst 29 keer tegen. Taylor leidt heel "bizar" met 28-1. Alleen op een Players Championship in 2009 te Ierland kon Hamilton "stunten". Onlangs kwamen de mannen elkaar nog op de Players Championship Finals 2012 tegen. Als beide mannen in goede vorm zijn, belooft deze ook een hele spannende partij te worden.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws