WCoD 2024 kwartfinales met België en De Graaf: 3 partijen tot beslissende leg PDC
PDC

WCoD 2024 kwartfinales met België en De Graaf: 3 partijen tot beslissende leg

WCoD 2024 kwartfinales met België en De Graaf: 3 partijen tot beslissende leg

De laatste dag van de World Cup of Darts 2024 in Frankfurt ging van start met de kwartfinales. Team Nederland ligt eruit maar wij keken uit naar de prestaties van zuiderburen België en de in Nederland geboren en getogen Jeffrey de Graaf die voor Zweden uitkomt.

België met Dimitri van den Bergh en Kim Huybrechts en verantwoordelijk voor de uitschakeling van Nederland in de vorige ronde, namen het op tegen Italië. Deze teams verschenen in de tweede partij aan de oche. In een beslissende leg schudde België opponent Italië van zich af.

Jeffrey de Graaf en koppelpartner Oskar Lukasiak mochten aan de bak tegen het Schots duo Peter Wright en Gary Anderson, runner-up van vorig jaar. Zij sloten de kwartfinales af. Ook deze partij ging tot een beslissende leg waarin Zweden zijn meerdere moest erkennen in Schotland.

Kroatië (Boris Krčmar en Romeo Grbava) en Oostenrijk (vertegenwoordigd door Rowby-John Rodriguez en Mensur Suljovi) beten het spits af. In deze partij was eveneens een vijftiende leg nodig. Oostenrijk mocht zich de eerste halve finalist noemen.

Viervoudig World Cup of Darts winnaar Engeland (met regerend en voormalig wereldkampioen Luke Humphries en Michael Smith) en Noord-Ierland waren ingedeeld in de derde partij. Noord-Ierland wist slechts vier legs naar zich toe te trekken.

De partijen werden gespeeld over best of 15 legs cq first to 8 legs. Het toernooi wordt live uitgezonden op ViaPlay.

Zondagavond worden de halve finales en finale afgewerkt.
Halve finales:
Oostenrijk v België
Engeland v Schotland

Kwartfinales

Kroatië (95.61) 7-8 Oostenrijk (89.39)
Kroatië begint aan de eerste partij. Met een 72 checkout wordt het 1-0. Hierna wordt Oostenrijk met een 104 finish gebroken. Kroatië dendert naar 3-0, waarna Oostenrijk met een 71 finish op het scorebord is en terugbreekt. De twee opeenvolgende legs worden verdeeld. De stand wordt in evenwicht gebracht, waarna Oostenrijk met o.a. 180,140 scores en een 100 finish voor de eerste keer op voorsprong komt. Kroatië maakt weer gelijk. De landen zijn nu aan elkaar gewaagd, het is een nek-aan-nek race. Het komt tot een beslissende leg waarin Oostenrijk er in de spannende strijd met de winst vandoor gaat.

België (86.21) 8-7 Italië (85.06)
België begint en zet meteen de toon met een 108 finish. Na missers van de tegenstander kan Italië gelijkmaken en daarna wordt het 3-1 voor Italië, inclusief een break. Na onder meer niet benutte dubbels van Italië komt België terug tot 3-3, waarna zij met een 125 finish op voorsprong komen. Italië maakt gelijk waarna de vier opeenvolgende legs worden verdeeld. De legs blijven gelijk opgaan, ook in deze partij moet een 15e leg de beslissing brengen. Met een 32 finish trekken Van den Bergh en Huybrechts aan het langste eind.

Engeland (98.73) 8-4 Noord-Ierland (90.61)
Noord-Ierland mag eerst gooien en weet de openingsleg niet te winnen. Met een 101 finish weet ook Noord-Ierland te breken. De mannen uit Engeland laten 3-1 noteren. Met onder meer de maximale score en d4 verkleint Noord-Ierland de achterstand naar 1 leg. Met een 130 finish eist Engeland de voorsprong van twee legs weer op en denderen naar 6-2. Het wordt 7-3 voor Engeland, Noord-Ierland wint nog een leg en hier blijft het bij. Engeland staat in de semi.

Schotland (86.40) 8-7 Zweden (88.26)
Schotland mag aan de laatste kwartfinale beginnen. De eerste leg wordt behouden. Ook Zweden behoudt zijn eerste leg en breekt daarna. Schotland breekt meteen terug met o.a. drie keer 100 en d10. Na 4-2 van Zweden komt Schotland terug tot 3-4. De twee opeenvolgende legs worden verdeeld. Zweden stevent langzaam af op de winst maar Scotland wil hier niets van weten. Na de 6-4 van Zweden knokt Schotland zich naar de gelijkmaker. Na een 60 finish via d10 is Zweden dicht bij de semi maar Schotland forceert een beslissende leg, dit doen ze in stijl met een 177 finish. In de beslissende leg maakt de tweevoudig WCoD winnaar het af met tops.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws