WCOD 2e ronde middagsessie: onder meer Schotland en Australië naar kwartfinale PDC
PDC

WCOD 2e ronde middagsessie: onder meer Schotland en Australië naar kwartfinale

WCOD 2e ronde middagsessie: onder meer Schotland en Australië naar kwartfinale

Zaterdagmiddag kwamen, tijdens het eerste deel van de tweede ronde, vier landen in actie op de World Cup of Darts 2023.

Frankrijk en Zuid-Afrika ging van start. Frankrijk brak in de openingsleg en hadden het voordeel na zeven legs. Petersen verzuimde gelijk te maken. Frankrijk kwam op 7-3. Met een 76 finish van Bouwers mocht Zuid-Afrika nog hopen maar Tricole maakte het af met d10.

Zweden en Canada waren in evenwicht na tien legs. Maar daarna waren de Zweden met 14 en 15-dart legs hun tegenstanders de baas. Dennis Nilsson en Oskar Lukasiak loodsen hun land zodoende voor de eerste keer naar de kwartfinale.

Australië kwam via een break (13-darter) op voorsprong in leg drie. Met een 106 finish werd het 3-2. Kroatië knokte maar met 12 en 14-dart legs werd het 7-4 voor Australië. Kroatië won de twee opeenvolgende legs maar moesten hun vechtlust heeft niet mogen baten. Heta maakte het af met een 77 finish.

Filipijnen ging sterk van start met een 105 finish in de openingsleg en een break in de volgende leg. De tweevoudig World Cup of Darts winnaar was niet onder de indruk en maakte gelijk. Schotland maakte ook gelijk en kwam op voorsprong na een 3-2 achterstand. De stunt van Filipijnen was nog in de maak. Zij kwamen op 5-4. Maar Schotland maakte gelijk met een 14-darter. In leg 12 kreeg Filipijnen een 141 finish van Anderson om de oren terwijl zij met 46 stonden te wachten om gelijk te maken. Wright maakte het af met tops.

Zondagmiddag in de kwartfinales neemt Schotland het op tegen Frankrijk, Zweden treft Wales en Australië komt tegenover België te staan.

Uitslagen tweede ronde middagsessie

Frankrijk 8-4 Zuid-Afrika
Zweden 8-5 Canada
Australië 8-6 Kroatië
Schotland 8-5 Filipijnen

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws