Wessel Nijman en Luke Littler veroveren PDC Tourkaart en plek op PDC WK via Development Tour Order of Merit PDC
PDC

Wessel Nijman en Luke Littler veroveren PDC Tourkaart en plek op PDC WK via Development Tour Order of Merit

Wessel Nijman en Luke Littler veroveren PDC Tourkaart en plek op PDC WK via Development Tour Order of Merit

In een opwindende wending van gebeurtenissen heeft de Nederlandse dartspeler Wessel Nijman via de Development Tour Order of Merit een felbegeerde PDC tourkaart weten te bemachtigen. Met een indrukwekkende prestatie en een totaal van 14.825 Britse ponden aan gewonnen prijzengeld op de Development Tour, wist Nijman zich naar de derde plaats op de ranglijst te werken. Daarnaast heeft de Noord-Hollander ook een plek op het PDC WK verdiend.

De Development Tour, bekend om zijn talentvolle deelnemers en felle concurrentie, bood Nijman de gelegenheid om zijn vaardigheden op het hoogste niveau te laten zien. De PDC Development Tour is immers een tour, georganiseerd door de PDC, voor spelers die op 1 januari van dit jaar nog geen 23 waren. Uitzonderingen zijn de spelers in de top 32 van de wereld. Aangezien Gian van Veen, de speler die met 20.950 pond aan prijzengeld als eerste eindigde op de Development Tour Order of Merit, al een PDC tourkaart in zijn bezit heeft, opende dit deuren voor Nijman die als derde eindigde. Naast hem pakte ook de Engelse Luke Littler, die als tweede eindigde, met enthousiasme de kans aan om zich te kwalificeren voor een PDC tourkaart, waardoor ze de komende twee jaar op de professionele tour zullen spelen. Zowel de Noord-Hollander als de Engelsman hebben naast een PDC-tourkaart voor minstens twee jaar ook een plek op het PDC WK bemachtigd, aangezien Gian van Veen zijn prestaties op de PDC Pro Tour al verzekert van een reis naar Alexandra Palace.

De 23-jarige Nijman, afkomstig uit Uitgeest, etaleerde zijn vaardigheden op de PDC Development Tour door maar liefst vijf toernooien te winnen, waarvan drie dit jaar. Zijn vastberadenheid en consistentie op het circuit hebben nu vruchten afgeworpen en de toekomst ziet er daardoor rooskleurig uit.

Lewy Williams, Nathan Rafferty, Rusty-Jake Rodriguez en Bradley Brooks zijn enkele van de spelers die op dit moment een PDC-tourkaart hebben, deze aan het eind van het jaar kunnen verliezen en zodoende de PDC Development Tour konden gebruiken om zich voor nog eens twee jaar van een plek op de PDC-tour te verzekeren. Zij zijn hier door de prestaties van Wessel Nijman en Luke Littler niet in geslaagd en moeten nu dus zorgen dat ze aan het eind van het jaar in de top 64 van de PDC staan of terug naar Q-School om een PDC-tourkaart te kunnen bemachtigen.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws