Development Tour 13: Gian van Veen pakt vierde toernooiwinst ten koste van Wessel Nijman PDC
PDC

Development Tour 13: Gian van Veen pakt vierde toernooiwinst ten koste van Wessel Nijman

Development Tour 13: Gian van Veen pakt vierde toernooiwinst ten koste van Wessel Nijman

In Halle 39 te Hildesheim, Duitsland worden vandaag wederom twee Development Tour toernooien gespeeld. Deze tour is bestemd voor spelers van 16 tot 24 jaar oud die buiten de top-32 van de wereld bivakkeren. De twee spelers die dit jaar op deze tour het hoogst eindigen, worden beloond met een PDC Tour Card voor 2024 en 2025 en met een startbewijs voor het komende WK. In de top-3 staan momenteel twee Nederlanders: Gian van Veen staat nipt achter lijstaanvoerder Luke Littler, Wessel Nijman complementeert de top-3.

Gisteren was Halle 39 het decor van Development Tour 11 en 12. Wessel Nijman won namens Nederland het twaalfde toernooi. Engelsman Bradley Brooks ging met de elfde aan de haal. De titel van de reeds gehouden toernooien viel in bijna de helft van de gevallen ten prooi aan een Nederlander: Gian van Veen was driemaal het sterkst, Nijman won er twee.

Op Development Tour 13 kruisden Van Veen en Nijman de degens in de finale: in een gelijk opgaande partij, waarin beiden bijna 100 gemiddeld gooiden en matchdarts over en weer gemist werden, trok Van Veen uiteindelijk met 5-4 aan het langste eind. Van Veen is hiermee al voor de vierde keer winnaar van een Development Tour toernooi in 2023 en neemt hiermee de eerste plaats op de ranking over van Luke Littler. Namens Nederland haalde ook Bradly Roes de kwartfinale; hij moest zijn meerdere erkennen in Lewis Gurney.

Later vandaag wordt nog één toernooi gespeeld: Development Tour 14. Voor het programma hiervan, klik op deze link.

Uitslagen Development Tour 13 vanaf de kwartfinales:

Kwartfinales:

Jarred Cole 5 - 1 Connor Arberry

Wessel Nijman 5-4 Bradley Brooks

Lewis Gurney 5-1 Bradly Roes

Gian van Veen 5 - 4 Cam Crabtree

Halve finales:

Wessel Nijman 5-3 Jarred Cole

Gian van Veen 5-4 Lewis Gurney

Finale:

Gian van Veen 5-4 Wessel Nijman

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws