World Matchplay zaterdag: Drie Nederlanders gaan direct onderuit PDC
PDC

World Matchplay zaterdag: Drie Nederlanders gaan direct onderuit

World Matchplay zaterdag: Drie Nederlanders gaan direct onderuit

Vanavond ging de World Matchplay van start en hierbij kwamen direct maar liefst 3 Nederlanders in actie. Het werd echter een zware avond voor ze want ze verloren allemaal hun duel.

Vincent van der Voort opende de avond tegen Dave Chisnall gevolgd door Dirk van Duijvenbode tegen Jonny Clayton. Met 10-8 en 10-7 gingen ze onderuit waarna het aan Jermaine Wattimena was tegen Gerwyn Price. Met 10-4 was The Iceman ook te sterk voor de derde Nederlander van de avond.

Tot slot was er dan nog een duel tussen Dimitri van den Bergh en Devon Petersen. De titelverdediger deed wat hij moest doen en boekte een 10-5 overwinning.

Voor degenen die nog niet deelnemen aan de dartpoule is vandaag de laatste kans om op tijd in te stappen. Deelnemen is gratis en je maakt weer kans op mooie prijzen. Surf hiervoor naar www.poules.com/dartfreakz of download de Poules.com App en zoek op 'Dartfreakz'.

Speelschema World Matchplay 2021
Zaterdag 17 juli (vanaf 20:00 uur)
Dave Chisnall (97,72) 10-8 Vincent van der Voort (94,37)
Vincent van der Voort pakte de openingsleg maar Dave Chisnall maakte voor het eerst indruk met een 124-finish in de vierde leg. Twee legs later reageerde de Nederlander prachtig met een 129-finish. Een leg daarna besloot Van der Voort om niet naar de bulls-eye te werken en dat werd afgestraft door een 161-finish van Chisnall. Tot slot volgde daar nog een 100-finish overeen een leg later waarmee Chizzy op een 5-3 voorsprong kwam.

Toch kwam Van der Voort nog helemaal terug naar 7-7 waarna dit opmerkelijk moment zich voordeed. Het werd daarna nog 8-8 maar vanaf dat moment glipte het alsnog door zijn vingers en won de Engelsman met 10-8.

Jonny Clayton (97,4) 10-7 Dirk van Duijvenbode (94,95)
Clayton pakte de eerste twee legs waarna Van Duijvenbode een 164-finish gooide als eerste checkout ooit voor hem op dit toernooi. Niet veel later mocht de Nederlander ook nog aanleggen voor een 170-finish maar deze werd op de bulls-eye gemist. Hij trok de tussenstand weer gelijk naar 5-5 maar zich vervolgens Clayton uitlopen naar 8-5. Aubergenius deed nog iets terug en kwam tot 8-7 maar zag de winst met 10-7 naar zijn opponent gaan.

Gerwyn Price (96,57) 10-4 Jermaine Wattimena (84,90)
De derde Nederlander van de avond was Jermaine Wattimena die het mocht opnemen tegen Gerwyn Price. Hij kwam op een 2-0 voorsprong en nadat The Iceman vervolgens een 3-2 voorsprong nam sloeg Wattimena terug met een 116-finish. Na dit moment zou Jermaine nog maar 1 leg pakken en kon zo niet voorkomen dat Gerwyn Price met een 10-4 overwinning naar de tweede ronde zou gaan.

Dimitri Van den Bergh (95,51) 10-5 Devon Petersen (84,05)
Nadat er van alle drie de Nederlanders afscheid was genomen mocht Dimitri van den Bergh aantreden. De titelverdediger wachtte een duel met Devon Petersen. Al snel liep de Belg uit naar een comfortabele 6-2 voorsprong. Zijn Zuid-Afrikaanse tegenstander zou nog 3 legs afsnoepen maar zag Van den Bergh er met de winst vandoor gaan.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws